Xanthelasma behandeling

Xanthelasma kan goed behandeld worden door middel van lasertherapie. De huidtherapeuten van Medi Skin Care behandelen deze aandoening met de Yellow laser, KTP of Iridex laser. Het laserlicht verhit het plekje vanaf de oppervlakte waardoor het geheel zal gaan verweken en het lichaam de Xanthelasma zal gaan afstoten. Na de behandeling zal de huidaandoening Xanthelasma wat lichter verkleuren, waarna er een korstje zal ontstaan. Het korstje valt er na enkele dagen vanzelf af. In de meeste gevallen zijn er meerdere behandelingen nodig afhankelijk van de oorzaak en grootte van de Xanthelasma. Soms kan de verhevenheid terugkeren waardoor er onderhoudsbehandelingen nodig zijn. 

Het is belangrijk om vooraf te kijken naar de oorzaak en het cholesterol gehalte in het bloed om te bepalen of er een aanvullende therapie noodzakelijk is.

* Klik hier voor meer informatie over de huidaandoening xhantelasma


Doet de behandeling zeer?
De behandeling van Xanthelasma kunt u als licht gevoelig ervaren. De laser voelt als kleine spelden prikjes op de huid. Na de behandeling kunnen er kleine korstjes ontstaan. Het is belangrijk om de korstjes te laten zitten totdat deze er zelf afvallen.


Frequentie
Om de huidaandoening Xanthelasma goed te behandelen zijn er vaak meerdere laserbehandelingen nodig. Tijdens het intakegesprek stellen de huidtherapeuten van Medi Skin Care een persoonlijk behandelplan met u op. Daarin krijgt u alle advies over de hoeveelheid behandelingen, kosten en nazorg.

Nazorg
Tijdens het behandeltraject dient er altijd goed rekening gehouden te worden met UV-bescherming. De huid mag tot een maand na de behandeling niet zonder bescherming worden blootgesteld aan de zon of zonnebank. Anders kan er pigmentvorming bestaan op het behandelde gebied.

Wilt u ook een gezonde huid?

We bespreken graag in een vrijblijvend intakegesprek de behandelmogelijkheden met u!

Neem contact op

 
MediSkinCare