Waarom een xanthelasma laserbehandeling?

Wilt u xanthelasma laten verminderen? Deze huidaandoening kan goed behandeld worden door middel van lasertherapie.

Gratis intake

Onze huidtherapeuten behandelen xanthelasma met de Yellow laser, KTP laser of Iridex laser. Het kenmerk van deze laser soorten is dat het laserlicht het xanthelasma plekje vanaf de oppervlakte verhit, waardoor het plekje in het geheel zal verweken. Vervolgens zal het xanthelasma vanzelf verwijderd worden door het lichaam. 

Het is belangrijk om voorafgaande aan de laserbehandeling een diagnose te doen van de oorzaak van Xanthelasma. Ook raden wij aan om het cholesterol gehalte in het bloed te laten meten bij de huisarts. Hierdoor kunnen onze huidtherapeuten bepalen of aanvullende therapie noodzakelijk is.

Vaak zijn er bij xanthelasma 2 tot 3 laserbehandelingen nodig om het gewenste resultaat te behalen. De laserbehandelingen zullen de witgekleurde zwellingen sterk verminderen en de huid vlakker maken. Soms kunnen zwellingen bij Xanthelasma na verloop van tijd terugkeren waardoor er terugkerende behandelingen nodig zijn.

 

Bijwerkingen xanthelasma laserbehandeling

Na de laserbehandeling zullen de plekjes lichter verkleuren, waarna er korstjes zullen ontstaan. 

De behandeling van Xanthelasma kunt u als licht gevoelig ervaren. De laser voelt aan als kleine spelden prikjes op de huid.

 

Nazorg xanthelasma laserbehandeling

Na de laserbehandeling moeten de korstjes blijven zitten totdat deze er vanzelf af vallen. 

Tijdens het behandeltraject van xanthelasma dient er altijd goed rekening gehouden te worden met UV-bescherming. De huid mag tot een maand na de behandeling niet zonder bescherming worden blootgesteld aan de zon of zonnebank. Anders bestaat het risico op pigmentvorming op het behandelde gebied.

 

Kosten xanthelasma laserbehandeling

Om xanthelasma goed te verminderen zijn er 2 tot 3 laserbehandelingen nodig. Tijdens het intakegesprek stellen onze huidtherapeuten een persoonlijk behandelplan met u op. Daarin krijgt u alle advies over het aantal behandelingen, nazorg en kosten. Overigens worden de gedeeltelijke of volledige behandelkosten door de meeste zorgverzekeraars vergoed bij een aanvullende zorgverzekering.

Wilt u naar aanleiding van bovenstaande informatie een afspraak maken voor een intakegesprek? Neem dan contact met ons op. Als u vragen heeft over xanthelasma of de behandeling kunt u deze ook stellen via ons WhatsApp nummer: 06 20799825.

Wilt u ook een gezonde huid?

We bespreken graag in een vrijblijvend intakegesprek de behandelmogelijkheden met u!

Neem contact op

 
MediSkinCare