Waarom een wratten laserbehandeling?

Wilt u wratten laten verminderen? Wratten kunnen in de loop der tijd vanzelf verdwijnen, maar sommige wratten kunnen zo hardnekkig zijn waardoor een behandeling wenselijk is.

Gratis intake

Er zijn meerdere therapieën die gericht zijn op het verwijderen van wratten. Alle behandelingen zijn erop gericht om het weefsel van de wratten te verwijderen en hiermee ook het virus te doden. Onze huidtherapeuten behandelen wratten succesvol door middel van lasertherapie. Een laserbehandeling is de meest effectieve behandeling voor wratten omdat de laser specifiek de wrat kan aanpakken. In tegenstelling tot bij het gebruik van stikstof of het wegsnijden van de wrat, is er bij het laseren minder kans op een litteken of kuiltje.

Onze huidtherapeuten gebruiken voor de behandeling van wratten de Yellow laser, KTP/Iridex laser of de CO2 laser. Het kenmerk van deze lasertypes is dat het laserlicht de haarvaatjes rondom de wrat dicht schroeit, waardoor deze niet meer van zuurstof en voeding wordt voorzien.

 

Bijwerkingen wratten laserbehandeling

De laserbehandeling van wratten kunt u als licht gevoelig ervaren. De laser voelt aan als kleine speldenprikjes op de huid. Na de behandeling kan er een kleine korstje ontstaan.

Nazorg wratten laserbehandeling

Het is belangrijk om na de laserbehandeling het korstje op de huid te laten zitten totdat deze er vanzelf afvalt.

Tijdens het behandeltraject van wratten dient er altijd goed rekening gehouden te worden met UV-bescherming. De huid mag tot een maand na de behandeling niet zonder bescherming worden blootgesteld aan de zon of zonnebank. Anders bestaat het risico op pigmentvorming op het behandelde gebied.

Kosten wratten laserbehandeling

Om wratten goed aan te pakken, zijn er meerdere laserbehandelingen nodig. Tijdens het intakegesprek stellen onze huidtherapeuten een persoonlijk behandelplan met u op. Daarin krijgt u alle advies over het aantal behandelingen, nazorg en kosten. Overigens worden de gedeeltelijke of volledige behandelkosten door de meeste zorgverzekeraars vergoed bij een aanvullende zorgverzekering.


Wilt u naar aanleiding van bovenstaande informatie een afspraak maken voor een intakegesprek? Neem dan contact met ons op. Als u vragen heeft over wratten of de behandeling kunt u deze ook stellen via ons WhatsApp nummer: 06 20799825.

 

Wilt u ook een gezonde huid?

We bespreken graag in een vrijblijvend intakegesprek de behandelmogelijkheden met u!

Neem contact op

 
MediSkinCare