Waarom een wijnvlekken laserbehandeling?

Wilt u wijnvlekken verminderen? Deze huidaandoening is goed te behandelen door middel van lasertherapie. Een laserbehandeling is de meest efficiënte manier om wijnvlekken te behandelen, omdat er tot op de millimeter bepaald kan worden welk gebied aangepakt moet worden. Met laser ontstaat er een mogelijkheid om effectief in een diepere huidlaag te behandelen. Door middel van een speciale golflengte wordt er één specifiek doel in de huid bereikt zoals de vaatjes. Hierbij wordt de omringende huid niet beschadigd.

Gratis intake

Onze huidtherapeuten werken bij de behandeling van wijnvlekken met verschillende type vaat lasers, zoals de Yellow laser, KTP/Iridex laser of IPL laser . Het kenmerk van deze lasertypes is dat het laserlicht de bloedvaatjes verhit, waardoor deze verschrompeld worden. Hierdoor kan er geen bloed meer doorheen stromen, waardoor het lichaam de vaatjes vanzelf gaat verwijderen.

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de grootte van de wijnvlekken en van de diepte van de vaatjes. Laserbehandelingen bij wijnvlekken geven over het algemeen een mooi resultaat, waarbij de wijnvlekken sterk verminderd zijn.

Bijwerkingen wijnvlekken laserbehandeling

De laserbehandeling van wijnvlekken kunt u als licht gevoelig ervaren. De laser voelt aan als kleine speldenprikjes op de huid. Na de behandeling kunnen er kleine korstjes ontstaan.


Nazorg wijnvlekken laserbehandeling

Het is belangrijk om na de laserbehandeling de korstjes op de huid te laten zitten totdat deze er vanzelf afvallen. 

Tijdens het behandeltraject van wijnvlekken dient er altijd goed rekening gehouden te worden met UV-bescherming. De huid mag tot een maand na de behandeling niet zonder bescherming worden blootgesteld aan de zon of zonnebank. Anders bestaat het risico op pigmentvorming op het behandelde gebied.

 

Kosten wijnvlekken laserbehandeling

Om wijnvlekken goed te behandelen zijn er meerdere laserbehandelingen nodig. Tijdens het intakegesprek stellen onze huidtherapeuten een persoonlijk behandelplan met u op. Daarin krijgt u alle advies over het aantal behandelingen, nazorg en kosten. Overigens worden de gedeeltelijke of volledige behandelkosten door de meeste zorgverzekeraars vergoed bij een aanvullende zorgverzekering.

Wilt u naar aanleiding van bovenstaande informatie een afspraak maken voor een intakegesprek? Neem dan contact met ons op. Als u vragen heeft over wijnvlekken of de behandeling kunt u deze ook stellen via ons WhatsApp nummer: 06 20799825.

Wilt u ook een gezonde huid?

We bespreken graag in een vrijblijvend intakegesprek de behandelmogelijkheden met u!

Neem contact op

 
MediSkinCare