Veelgestelde vragen


Om u zo goed mogelijk te informeren kunt u op deze pagina terecht voor veelgestelde vragen over onze behandelingen. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met ons hoofdkantoor. Onze communicatiemedewerkers helpen u graag verder. 

 

Waarom lasertherapie?


Door het gebruik van laser ontstaat er een mogelijkheid om effectief in een diepere huidlaag te behandelen. Door middel van een speciale golflengte wordt er één specifiek doel in de huid bereikt, zoals haarzakjes, bloedvaatjes of pigment. Hierbij wordt de omringende huid niet beschadigd.


Hoe werkt een laserbehandeling?

De laserbehandelingen verschillen per soort en type huidaandoening. Elk lasertype heeft zijn unieke eigenschappen.

Bij een laserbehandeling voor bloedvaatjes absorbeert hemoglobine het laserlicht, waardoor de vaatjes kapot gaan en het lichaam deze gaat opruimen. Bij laserontharing wordt het haarzakje kapot gemaakt door het laserlicht.

Bij fractionele- en CO2 lasertherapie worden er kleine laserstraaltjes in de huid gebracht, waardoor de huid daarna gestimuleerd wordt om opnieuw collageen en elastine aan te maken. De medische werking van verschillende laser soorten kan dus aanzienlijk verschillen.

Hoe lang duurt een laserbehandeling?

Gemiddeld duurt een consult 15 min tot 30 min. Vaak kan de behandeling meteen uitgevoerd worden na een gratis intakegesprek. Laserbehandelingen van een groter gebied, ontharen van het lichaam of CO2-lasertherapie duren vaak 60 min of langer.


Doet het laseren pijn?

Dit verschilt per type laserbehandeling. Over het algemeen voelt een laserbehandeling als kleine speldenprikjes. Pijn is een groot woord, maar heel plezierig voelt de behandeling niet. De pijngrens verschilt ook per persoon. Bij zwaardere laserbehandelingen zoals fractionele- of CO2 lasertherapie, wordt er van te voren een verdovende crème op de huid aangebracht.


Wat is het verwachte resultaat van lasertherapie?

Dit verschilt per huidaandoening en per patiënt. Huidaandoeningen kunnen in veel gevallen sterk worden verminderd en in sommige gevallen geheel verwijderd. Tijdens het intakegesprek zal de huidtherapeut een realistisch beeld scheppen van de mogelijkheden en het te verwachten resultaat van de lasertherapie.

 

Wat zijn de kosten van het intakegesprek?

Wij rekenen geen intakekosten op onze behandellocaties. Intakegesprekken zijn geheel vrijblijvend.

 

Wat is het uurtarief van een behandeling?

Wij rekenen geen vast uurtarief. De prijs wordt berekend op basis van de grootte van het te behandelen gebied en het soort apparatuur dat gebruikt wordt. 


Worden de kosten vergoed door een verzekering?

Wij hebben contracten met verschillende zorgverzekeraars. Echter betekent het feit dat wij een contract hebben met zorgverzekeraars niet direct dat de behandeling altijd vergoed wordt. Dit heeft te maken met uw persoonlijke verzekeringspakket. In sommige gevallen worden behandelingen vanuit de aanvullende verzekering geheel of gedeeltelijk vergoed. Met name laserbehandeling zoals couperose, overbeharing en acne in het gezicht worden vaak vergoed door de verzekering. De nota’s declareert u zelf bij de verzekering. Bekijk meer informatie over de vergoedingen van de zorgverzekeraars.

Hoe kan ik snel een indicatie krijgen van de kosten?

De kosten en het aantal benodigde behandelingen wordt meteen duidelijk tijdens het intakegesprek. Wel kunt u hieronder een idee krijgen van een aantal van onze vaste tarieven.

Waarom Medi Skin Care?

Medi Skin Care is al ruim 10 jaar vooruitstrevend op het gebied van de ontwikkelingen binnen de lasertherapie. Medi Skin Care is één van de huidtherapie praktijken van Nederland met de grootste diversiteit aan laser soorten. Hierdoor kunnen wij vrijwel iedere huidaandoening zeer gericht behandelen met specifieke lasertechnieken.

Mariette Annema, directrice, eigenaresse en tevens zelf huidtherapeut, bezoekt jaarlijks verschillende internationale congressen om de nieuwste lasertherapie en lasertechnieken te ontdekken. Ook heeft Medi Skin Care een directe connectie met het bedrijf Laservision. Dit is één van de meest gevarieerde en gespecialiseerde leverancier op het gebied van lasertherapie. Daarnaast volgen al onze huidtherapeuten jaarlijks verschillende lasertherapie cursussen en organiseren wij zelf scholing om de kennis en techniek van het laseren bij de huidtherapeuten te verbeteren.

Onze HBO-opgeleide en gekwalificeerde huidtherapeuten werken in twaalf ziekenhuizen door heel Nederland nauw samen met dermatologen. Wij behandelen dagelijks tientallen patiënten die door dermatologie naar ons wordt doorverwezen. Behandelingen die dermatologen zelf niet uitvoeren, met name laserbehandelingen, voeren wij uit in het ziekenhuis. Zoek hier een locatie voor onze laserbehandelingen.

Wat kost lasertherapie?

Medi Skin Scare werkt op basis van vaste tarieven in combinatie met een maatwerk diagnose. Bekijk hier meer informatie over de kosten van lasertherapie.

 

Welke indicaties zijn er te behandelen met lasertherapie?

 Er zijn tal van huidindicaties eenvoudig te behandelen door middel van lasertherapie. Denk aan couperose, diffuse roodheid, enkele vaatjes, spider naevi, beenvaatjes, xanthelasma, ouderdomswratten, hand- en voetwratten, pigmentvlekken, sproeten, overbeharing, acne, acnelittekens, brandwonden-, keloid, chirurgische en hypertrofische littekens, rinophyma, rimpels, overtollig vet (d.m.v. cryolipolyse/vet bevriezen) en nog veel meer. Staat uw indicatie er niet tussen of heeft u vragen? U kunt altijd contact opnemen met ons hoofdkantoor of een afspraak maken voor een gratis intakegesprek. 

 


 

Bent u niet tevreden of heeft u een klacht?

Wij doen altijd ons uiterste best om de beste kwaliteit zorg leveren aan onze patienten. Wat kunt u doen als patient als u het er niet mee eens bent?

Stap 1: Ga in gesprek met uw behandelaar
Bent u het niet eens met de behandelafspraken of bent u ontevreden over de behandeling of huidtherapeut? Neem eerst contact op met uw behandelaar. Onze huidtherapeuten zijn altijd bereid om met u in gesprek te gaan en tot een gepaste oplossing te komen. 

Stap 2: Neem contact op met het hoofdkantoor
Komt u er niet uit met uw behandelaar? Dan kunt u contact zoeken met het hoofdkantoor. Het management en de directie bekijken uw klacht objectief en zullen zoeken naar een gepaste oplossing. 

Mocht u er met Medi Skin Care niet uitkomen? Dan verwijzen wij u door naar de officiële klachtenprocedure zoals hieronder genoemd. 


Officiële klachtenprocedure
Vanaf 1 januari 2017 zijn de regels voor het indienen van een klacht over uw zorgverlener gewijzigd. Als u een klacht heeft over de geleverde zorg door uw zorgverlener kunt u terecht bij het Klachtenloket Paramedici, waarbij Medi Skin Care is aangesloten.

Via onze site informeren wij u wat u kunt doen als u ontevreden bent over de geleverde zorg. Ook is daarbij aangegeven welke procedure er geldt als u uw klacht bespreekbaar wilt maken. Als uw zorgverlener is aangesloten bij de Klachten- en geschillenregeling Paramedici geldt de volgende procedure.

 

De eerste stap is dat u een gesprek aangaat met uw zorgverlener. Het is goed mogelijk dat uw zorgverlener niet beseft dat u ontevreden bent en waarover. Er kan sprake zijn van een misverstand. Vaak leidt zo’n gesprek al tot een oplossing.
Het kan zijn dat een gesprek geen of niet voldoende oplossing biedt. Of er is een goede reden om geen gesprek aan te willen gaan. Dan kunt u gebruik maken van de klachtenprocedure. De Klachten- en geschillenregeling Paramedici, waarbij uw zorgverlener is aangesloten, biedt u een onafhankelijke klachtenfunctionaris. Via de website van het Klachtenloket Paramedici vindt u een eenvoudig formulier en nadere uitleg. Wanneer u nadere vragen hebt of er niet uitkomt, is het mogelijk om het klachtenloket via de mail of telefonisch te benaderen.