Waarom een teleangiëctastieën laserbehandeling?

Wilt u teleangiëctastieën laten verminderen? Lasertherapie is een zeer geschikte manier om deze huidaandoening te behandelen.

Gratis intake

Voor de behandeling van teleangiëctastieën werken onze huidtherapeuten met verschillende lasers, namelijk de Yellow laser, KTP laser en de Iridex laser. Het kenmerk van dit type lasers is dat de lichtbundel zo nauwkeurig is, dat deze alleen reageert op de haarvaatjes. Door de vorming van warmte wordt het vaatje zo verwarmd dat de vaatwanden coaguleren en binnen enkele dagen door het lichaam worden verwijderd. De behandeling brengt geen schade aan de overige huid.


Om de huidaandoening teleangiëctastieën te verminderen zijn soms meerdere behandelingen nodig. Wanneer er sprake is van een erfelijke component kunnen er in de loop der jaren wel weer nieuwe vaatjes ontwikkelen, waardoor er opnieuw behandelingen nodig zijn.

 

Bijwerkingen teleangiëctastieën laserbehandeling

De laserbehandeling van teleangiëctastieën kunt u als licht gevoelig ervaren. De laser voelt aan als kleine speldenprikjes op de huid. Na de behandeling van teleangiëctastieën kan de huid rood zijn. Ook kan er een klein korstje ontstaan.

Nazorg teleangiëctastieën laserbehandeling

Om littekens te voorkomen is het belangrijk om na de laserbehandeling het eventuele korstje te laten zitten totdat deze er vanzelf afvalt.

Door de huid goed te koelen met bijvoorbeeld een koud washandje zal de roodheid sneller verdwijnen.

Tijdens het behandeltraject dient er altijd goed rekening gehouden te worden met UV-bescherming. De huid mag tot een maand na de behandeling niet zonder bescherming worden blootgesteld aan de zon of zonnebank. Anders kan er mogelijk pigmentvorming ontstaan op het behandelde gebied.

 

Kosten teleangiëctastieën laserbehandeling

Om teleangiëctastieën goed te verminderen zijn er meerdere laserbehandelingen nodig. Tijdens het intakegesprek stellen onze huidtherapeuten een persoonlijk behandelplan met u op. Daarin krijgt u alle advies over het aantal behandelingen, nazorg en kosten. Overigens worden de gedeeltelijke of volledige behandelkosten door de meeste zorgverzekeraars vergoed bij een aanvullende zorgverzekering.

Wilt u naar aanleiding van bovenstaande informatie een afspraak maken voor een intakegesprek? Neem dan contact met ons op.Als u vragen heeft over teleangiëctastieën of de behandeling kunt u deze ook stellen via ons WhatsApp nummer: 06 20799825.


Wilt u ook een gezonde huid?

We bespreken graag in een vrijblijvend intakegesprek de behandelmogelijkheden met u!

Neem contact op

 
MediSkinCare