Waarom een sinus pilonidalis laserbehandeling?

Wilt u sinus pilonidalis laten verminderen? Om te voorkomen dat de haren ingroeien in de bilspleet behandelen onze huidtherapeuten met laser ontharing. 


Gratis intake

Voor de behandeling maken wij gebruik van de Light Sheer Diode laser. Het kenmerk van dit lasertype is dat de haarzakjes vernietigd worden, waardoor er geen nieuwe haren kunnen groeien en de ontstekingen minder snel terugkomen.

Vaak zijn er ongeveer 8 tot 12 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te behalen. De behandelingen vinden plaats om de zes weken. Wanneer de ontsteking ernstig is raden wij aan om dit door een arts te laten bekijken. Het kan voorkomen dat de cyste chirurgisch moet worden verwijderd.

Bijwerkingen sinus pilonidalis laserbehandeling

De behandeling van sinus pilonidalis kan als licht gevoelig worden ervaren. De laser voelt aan als kleine speldenprikjes op de huid. Na de behandeling kan de huid warm aanvoelen.

Nazorg  sinus pilonidalis laserbehandeling

Het is verstandig om de huid na afloop van de laserbehandeling van sinus pilonidalis te koelen zodat de warmte weg kan trekken. 

Tijdens het behandeltraject is het niet toegestaan de haren te harsen of te epileren omdat we dan niet kunnen behandelen.

Verder is het belangrijk dat u tijdens het behandeltraject rekening houdt met UV-bescherming. De huid mag tot een maand na de behandeling niet zonder bescherming blootgesteld worden aan de zon.

 

Kosten  sinus pilonidalis laserbehandeling

Om de huidaandoening sinus pilonidalis goed te verminderen zijn er gemiddeld 8 tot 12 laserbehandelingen nodig. Tijdens het intakegesprek stellen onze huidtherapeuten een persoonlijk behandelplan met u op. Daarin krijgt u alle advies over het aantal behandelingen,  nazorg en kosten. Overigens worden de gedeeltelijke of volledige behandelkosten door de meeste zorgverzekeraars vergoed bij een aanvullende zorgverzekering.

Wilt u naar aanleiding van bovenstaande informatie een afspraak maken voor een intakegesprek? Neem dan contact met ons op. Als u vragen heeft over sinus pilonidalis of de behandeling kunt u deze ook stellen via ons WhatsApp nummer: 06 20799825.

Wilt u ook een gezonde huid?

We bespreken graag in een vrijblijvend intakegesprek de behandelmogelijkheden met u!

Neem contact op

 
MediSkinCare