Schimmelnagels behandeling

Schimmelnagels zijn door middel van lasertherapie goed te behandelen. De huidtherapeuten van Medi Skin Care werken met de FOX III laser voor deze huidaandoening. Deze laser geeft een warmte af dat een destructieve werking heeft op de celstructuur van de schimmel. Hierdoor zal de schimmel zich niet verder ontwikkelen en wordt er plaatsgemaakt voor een gezonde nagel.

* Klik hier voor meer informatie over de huidaandoening schimmelnagels

Let op: we adviseren om vooraf een kweek te laten doen, of vast te laten stellen door de huisarts dat het daadwerkelijk om een schimmelnagel gaat. Er bestaan namelijk veel verschillende gistsoorten die lijken op een schimmelnagel, maar het niet zijn. De laser reageert alleen op schimmelnagels, niet op gistnagels. Dit adviseren wij om teleurstelling te voorkomen. 


Doet de behandeling zeer?

De behandeling van een schimmelnagel kunt u als licht gevoelig ervaren. De laser voelt als als een geleidelijke warmte die verder oploopt. Na de behandeling voelt u niks meer van de laserbehandeling.

Frequentie
Om de schimmelnagel goed te behandelen zijn er vaak 3 tot 4 laserbehandelingen nodig. In ernstige gevallen 5 tot 6 behandelingen. Ook hanteren wij een streng protocol in de periode dat u wordt behandeld.
Bij het intakegesprek stellen de huidtherapeuten van Medi Skin Care een persoonlijk behandelplan met u op. Daarin krijgt u alle advies over de hoeveelheid behandelingen, kosten en nazorg. 


Nazorg
Tijdens het behandeltraject zijn het gebruik van anti-schimmel crème’s en poeders nodig om het genezingsproces te ondersteunen en herbesmetting te voorkomen. Ook is het belangrijk dat u uw sokken op 60 graden wast en elke dag een schoon paar sokken aantrekt. 

Wilt u ook een gezonde huid?

We bespreken graag in een vrijblijvend intakegesprek de behandelmogelijkheden met u!

Neem contact op

 
MediSkinCare