Wat zijn schimmelnagels?

Een schimmelnagel, ook wel kalknagel genoemd is een schimmelinfectie van één of meerdere nagels van de voeten of handen. Deze aandoening kan zowel bij mannen als vrouwen voorkomen.

* Klik hier voor de behandeling van schimmelnagels


Hoe ontstaan schimmelnagels?
Schimmels komen vaak voor op warme en vochtige plaatsen, denk bijvoorbeeld aan gemeenschappelijke douches, kleedkamers, zwembaden, sauna’s en sporthallen. Door op blote voeten te lopen, is er direct contact met deze schimmelsporen. 
Bij het onvoldoende afdrogen van de voeten, het gebruiken van kunststof sokken en knellende schoenen, wordt de kans groter dat de schimmel zich innestelt. Schimmels nestelen zich het snelst in bij mensen waarbij de nagels langzaam groeien.

Kenmerken 
Een schimmelnagel is vaak gedeeltelijk wit, geel of bruinig van kleur. Daarnaast kan de nagel verdikken, hobbelig aanvoelen en soms afbrokkelen. Tevens kan de nagel gedeeltelijk of geheel loskomen van de huid. Een schimmelnagel hoeft niet over te springen naar de nagel direct ernaast, maar kan ook een aantal nagels overslaan. Deze aandoening kan zowel op de handen als voeten voorkomen.

 

Wilt u af van Schimmelnagels?

Bekijk hier de behandeling voor Schimmelnagels.

Bekijk de behandeling