Waarom een schimmelnagels laserbehandeling?

Wilt u schimmelnagels laten verminderen? Schimmelnagels zijn door middel van lasertherapie goed te behandelen. Onze ervaring is dat het laseren van schimmelnagels de meest effectieve manier is om de schimmel te doden. Vaak hebben onze patiënten al van alles geprobeerd, zoals zware medicatie of diverse crèmes. De medicijnen hebben veelal negatieve bijwerkingen en zodra de patiënt stopt met het slikken hiervan, keert de schimmelnagel direct weer terug. Enkel het smeren van anti-schimmelnagel-crèmes werkt vaak niet voldoende om de schimmel te doden. 

Gratis intake

Onze huidtherapeuten behandelen schimmelnagels met de FOX III laser. Dit lasertype heeft als kenmerk dat de laser warmte af geeft aan de nagel. Deze warmte heeft een destructieve werking op de celstructuur van de schimmel. De schimmel zal zich hierdoor niet verder ontwikkelen en er wordt plaatsgemaakt voor een gezonde nagel.

Onze huidtherapeuten adviseren om vooraf een kweek te laten doen, of vast te laten stellen door de huisarts dat het daadwerkelijk om een schimmelnagel gaat. Er bestaan namelijk veel verschillende gistsoorten die weliswaar lijken op een schimmelnagel, maar het in werkelijkheid niet zijn. De laser reageert alleen op schimmelnagels, niet op gistnagels.  


Om de schimmelnagel te verminderen zijn er vaak 3 tot 4 laserbehandelingen nodig. In ernstige gevallen 5 tot 6 laserbehandelingen. Ook hanteren wij een streng protocol in de periode dat u wordt behandeld. Omdat schimmelnagels veroorzaakt worden door een virus, geeft de laserbehandeling helaas niet de garantie dat de schimmel ook daadwerkelijk gedood wordt. Het virus blijft onvoorspelbaar en de laserbehandeling slaat niet bij iedereen aan. Over het algemeen is er een slagingspercentage van 60%. Wel zien wij dat bij het laseren van schimmelnagels de grootste kans bestaat dat de schimmel daadwerkelijk wegblijft, als de nagel goed uitgroeit.


Bijwerkingen schimmelnagels laserbehandeling

De laserbehandeling van een schimmelnagel kunt u als licht gevoelig ervaren. De laser voelt aan als een geleidelijke warmte die verder oploopt. Na afloop voelt u niets meer van de laserbehandeling.


Nazorg schimmelnagels laserbehandeling

Tijdens het behandeltraject van schimmelnagels is het belangrijk dat er een streng thuisprotocol op nagehouden wordt. Dat betekent naast de laserbehandelingen elke dag een schoon paar (op 60 graden gewassen) sokken te dragen. Daarnaast dient u gebruik te maken van anti-schimmel-crèmes en poeders. Deze zijn nodig om het genezingsproces te ondersteunen en nieuwe besmetting te voorkomen.


Kosten schimmelnagels laserbehandeling

Om schimmelnagels goed aan te pakken zijn er gemiddeld drie tot vier laserbehandelingen nodig en in ernstige gevallen 5 tot 6 behandelingen. Tijdens het intakegesprek stellen onze huidtherapeuten een persoonlijk behandelplan met u op. Daarin krijgt u alle advies over het aantal behandelingen, nazorg en kosten. Overigens worden de gedeeltelijke of volledige behandelkosten door de meeste zorgverzekeraars vergoed bij een aanvullende zorgverzekering.

Wilt u naar aanleiding van bovenstaande informatie een afspraak maken voor een intakegesprek? Neem dan contact met ons op.Als u vragen heeft over schimmelnagels of de behandeling kunt u deze ook stellen via ons WhatsApp nummer: 06 20799825.

Wilt u ook een gezonde huid?

We bespreken graag in een vrijblijvend intakegesprek de behandelmogelijkheden met u!

Neem contact op

 
MediSkinCare