Rosacea behandeling

Bij de huidaandoening rosacea wordt er gebruik gemaakt van een vaatlaser. Dit houdt in dat bij het laseren een lichtbundel de huid ingaat, deze is zo precies dat het licht alleen reageert op de haarvaatjes. Door vorming van warmte wordt het vaatje zo verwarmd dat de vaatwanden coaguleren en binnen enkele dagen worden opgeruimd. Deze behandeling heeft geen negatieve invloed op het herstellen van uw huid en brengt geen schade aan.

* Klik hier voor meer informatie over de huidaandoening rosacea

Doet de behandeling zeer?

Afhankelijk van het te behandelen gebied moet u tussen de vijf en dertig minuten stilliggen. Een verdoving is bij de behandeling van rosacea niet nodig. De behandeling van rosacea kunt u als licht gevoelig ervaren. Het laserlicht wordt als kleine prikjes in de huid ervaren. Het puntje van de neus en de bovenlip zijn het gevoeligst. 

Om met een behandeling zo goed mogelijk resultaat te krijgen is het verstandig de volgende voorzorgen in acht te nemen:

  • Wij verzoeken u van tevoren geen make-up of crèmes te gebruiken en uw contactlenzen uit te doen.
  • Stel de te behandelen huid vanaf vier weken voor tot vier weken na de behandeling niet meer bloot aan de zon of zonnebank. De UV-stralen kunnen uw pigment verstoren.  Als u toch in de zon komt, gebruik dan een zonnebrandcrème factor 30.


Frequentie
Om rosacea goed te kunne behandelen zijn er meestal gemiddeld drie behandelingen nodig om de vaatjes van de rosacea te doen verdwijnen. Tijdens het intakegesprek stellen de huidtherapeuten van Medi Skin Care een persoonlijk behandelplan met u op. Daarin krijgt u alle advies over de hoeveelheid behandelingen, kosten en nazorg. Het kan echter zo zijn dat er na twee behandelingen al een forse verbetering zichtbaar is. In andere gevallen zijn er meerdere behandelingen nodig. De behandelde vaatjes bij rosacea blijven weg. De chronisch huidaandoening rosacea blijft echter wel bestaan, het is dus mogelijk dat in de loop van der tijd nieuwe vaatjes zichtbaar worden. 

Na de behandeling kan de huid er wat rood uitzien en geïrriteerd aanvoelen. In enkele gevallen ontstaan er kleine, dunne korstjes, deze zijn na ongeveer tien dagen verdwenen. Na twee weken is het resultaat zichtbaar.

Nazorg
In sommige gevallen vertoont de behandelde huid een zwelling (met name rond de ogen) of kleine bloeduitstortingen, dit kan maximaal één week duren. Dit betekent dat de bloedvaatjes beschadigd zijn en snel zullen verdwijnen. 

Tips voor na de behandeling: 

  • In dit geval kunt u de huid koelen met een coldpack, koude kompressen, aftersun of aloëvera gel. De irritatie vermindert al na enkele uren. 
  • Na de behandeling raden wij u aan niet te sporten, naar de sauna te gaan, te bukken met het hoofd naar beneden en geen alcohol te drinken tot zeven dagen na de behandeling.
  • Aan het einde van de laserbehandeling krijgt u een afspraak mee voor controle. Hierna kan worden bepaald of er nog meer behandelingen nodig zijn. Tussen twee behandelingen zit een wachttijd van minimaal drie weken.

Wilt u ook een gezonde huid?

We bespreken graag in een vrijblijvend intakegesprek de behandelmogelijkheden met u!

Neem contact op

 
MediSkinCare