Wat is rosacea?

Rosacea is een chronische huidaandoening die vaak rondom het vierentwintigste levensjaar ontstaat in het gezicht. Een directe oorzaak voor rosacea is nog niet gevonden. Wel is naar voren gekomen dat invloeden van hormonen, alcohol, temperatuurwisseling en stress de huidkwaal kunnen verergeren.

* Klik hier voor de behandeling van rosacea


Hoe ontstaat rosacea?
De oorzaak van de huidaandoening rosacea is onbekend. Rosacea kan worden beïnvloed door uitwendige factoren, waardoor de klachten kunnen toenemen. Voorbeelden hiervan zijn warmte, zonlicht, cosmetica, huidverzorgingsproducten en sommige geneesmiddelen. Ook kunnen geneesmiddelen de huidaandoening verergeren of veroorzaken. Bijvoorbeeld het gebruik van geneesmiddelen met corticosteroïden (bijnierschorshormonen) zowel door inwendig gebruik als bij toepassing op de huid.


Kenmerken 
Rosacea wordt vaak verward met acne of couperose. Acne heeft een andere oorzaak en betreft een ontsteking van de talgklieren. Bij rosacea zijn het de vaatjes die ontstoken zijn. Bij couperose zijn er alleen vaatjes aanwezig en komen er geen ontstekingen voor. Rosacea uit zich in extreme roodheid op de neus, wangen, kin en het voorhoofd.

 

 

 

Wilt u af van Rosacea?

Bekijk hier de behandeling voor Rosacea.

Bekijk de behandeling