Waarom een rosacea laserbehandeling?

Wilt u rosacea laten verminderen? Deze huidaandoening is goed te behandelen met lasertherapie.

Gratis intake

Onze huidtherapeuten behandelen rosacea door middel van een vaat laser. Het kenmerk van dit lasertype is dat de lichtbundel van de laser zo nauwkeurig is, dat het alleen reageert op de haarvaatjes. Door de vorming van warmte wordt het vaatje zo verwarmd dat de vaatwanden coaguleren en binnen enkele dagen door het lichaam worden verwijderd. Deze behandeling heeft geen negatieve invloed op het herstellen van uw huid en brengt geen schade aan de overige huid.


Om de bloedvaatjes bij rosacea te verwijderen zijn er meestal gemiddeld drie tot vier behandelingen nodig. Tussen twee behandelingen zit een wachttijd van minimaal drie weken. Het kan soms voorkomen dat er na twee behandelingen al een aanzienlijke verbetering zichtbaar is. In andere gevallen zijn er meerdere behandelingen nodig. De behandelde vaatjes bij rosacea zullen weg blijven. De chronisch huidaandoening rosacea blijft echter wel bestaan, waardoor het mogelijk is dat in de loop der tijd nieuwe vaatjes zichtbaar worden.
 

Bijwerkingen rosacea laserbehandeling

De laserbehandeling van rosacea kunt u als licht gevoelig ervaren, het laserlicht voelt aan als kleine prikjes. Het puntje van de neus en de bovenlip zijn het gevoeligst. Verdoving is echter niet nodig tijdens de behandeling.

Na de behandeling van rosacea kan de huid er wat rood uitzien en geïrriteerd aanvoelen. In enkele gevallen ontstaan er kleine, dunne korstjes, welke na ongeveer tien dagen verdwenen zijn.


In sommige gevallen kan er wat zwelling ontstaan van het met laser behandelde gebied, zeker rondom de ogen. Verder kan het voorkomen dat er kleine bloeduitstortingen ontstaan. Deze verschijnselen houden maximaal een week aan. Dit is een normale reactie omdat de bloedvaatjes zijn beschadigd. Deze bloedvaatjes zullen daarna snel verdwijnen.

Nazorg rosacea laserbehandeling

Tips voor na de behandeling van rosacea: 

• Om de gevoelige huid te kalmeren kunt u de huid na afloop van de behandeling koelen met een coldpack, koude kompressen of aloëvera gel. De irritatie vermindert dan al na enkele uren.
• Na de behandeling raden wij u aan niet te sporten, naar de sauna te gaan of te bukken met het hoofd naar beneden. Daarnaast mag u gedurende zeven dagen na de behandeling geen alcohol drinken.
• Aan het einde van de behandeling maakt onze huidtherapeut een nieuwe afspraak voor controle. Hierna kan worden bepaald of er nog meer behandelingen nodig zijn.
• Stel de te behandelen huid vanaf vier weken vóór tot vier weken ná de behandeling niet meer bloot aan de zon of zonnebank. De UV-stralen kunnen uw pigment verstoren. Als u toch in de zon komt, gebruik dan een zonnebrandcrème met factor 30.


Kosten rosacea laserbehandeling

Om de huidaandoening rosacea goed te verwijderen zijn er gemiddeld drie tot vier laserbehandelingen nodig. Tijdens het intakegesprek stellen onze huidtherapeuten een persoonlijk behandelplan met u op. Daarin krijgt u alle advies over het aantal behandelingen, nazorg en kosten. Overigens worden de gedeeltelijke of volledige behandelkosten door de meeste zorgverzekeraars vergoed bij een aanvullende zorgverzekering.

Wilt u naar aanleiding van bovenstaande informatie een afspraak maken voor een intakegesprek? Neem dan contact met ons op.
Als u vragen heeft over rosacea of de behandeling kunt u deze ook stellen ons WhatsApp nummer: 06 20799825.

Wilt u ook een gezonde huid?

We bespreken graag in een vrijblijvend intakegesprek de behandelmogelijkheden met u!

Neem contact op

 
MediSkinCare