Waarom een rimpels laserbehandeling?

Wilt u rimpels laten verminderen én huidverjonging laten realiseren? Rimpels zijn goed te behandelen door middel van lasertherapie.

Gratis intake

Onze huidtherapeuten werken met de E-matrix laser, Fractional laser, ResurFX laser of 2940 laser. Bij diepe rimpels gebruiken zij CO2 lasertherapie, waarmee er dieper in de huid kan worden doorgedrongen. Bij alle gebruikte lasertypes maakt de laser kleine gaatjes in de huid, waardoor de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd wordt. Hierdoor krijgt de huid meer volume en ontstaat huidverjonging.


De laserbehandeling kan de rimpels helaas nooit helemaal verwijderen. Wel kan de laserbehandeling de huidstructuur verbeteren waardoor de rimpels verminderen. Tijdens het intakegesprek zal de huidtherapeut een realistisch beeld scheppen van de mogelijkheden van huidverjonging en het te verwachten resultaat. Om rimpels te verminderen zijn er vaak meerdere laserbehandelingen nodig. Het verschilt per patiënt hoeveel behandelingen er nodig zijn en het is daarnaast afhankelijk van de ernst van de rimpels.


Bijwerkingen rimpels laserbehandeling

De laserbehandeling van rimpels kunt u als gevoelig ervaren. De laser voelt aan als kleine spelden prikjes op de huid. Na de behandeling kan de huid bovendien rood worden en kan er oedeemvorming ontstaan. Ook kunnen er kleine korstjes op de huid ontstaan.

Nazorg rimpels laserbehandeling

Door de huid na de rimpel laserbehandeling goed te koelen met koud water of ijsblokjes kunnen zichtbare reacties op de huid sneller wegtrekken.

Het is belangrijk om korstjes op de huid te laten zitten totdat het deze er vanzelf afvallen. Door er aan te krabben, bestaat namelijk het risico dat er een litteken zal ontstaan.

Tijdens het behandeltraject dient er altijd goed rekening gehouden te worden met UV-bescherming. De huid mag tot een maand na de behandeling niet zonder bescherming worden blootgesteld aan de zon of zonnebank. Anders bestaat het risico dat er pigmentvorming ontstaat op het behandelde gebied.


Kosten rimpels laserbehandeling


Om rimpels effectief te verminderen en huidverjonging te kunnen realiseren zijn er meerdere laserbehandelingen nodig. Tijdens het intakegesprek stellen onze huidtherapeuten een persoonlijk behandelplan met u op. Daarin krijgt u alle advies over het aantal behandelingen, nazorg en kosten. Overigens worden de gedeeltelijke of volledige behandelkosten door de meeste zorgverzekeraars vergoed bij een aanvullende zorgverzekering.

Wilt u naar aanleiding van bovenstaande informatie een afspraak maken voor een intakegesprek? Neem dan contact met ons op.Als u vragen heeft over rimpels / huidverjonging of de behandeling kunt u deze ook stellen via ons WhatsApp nummer: 06 20799825.

Wilt u ook een gezonde huid?

We bespreken graag in een vrijblijvend intakegesprek de behandelmogelijkheden met u!

Neem contact op

 
MediSkinCare