Rhinophyma behandeling

Rinophyma kan goed behandeld worden door middel van lasertherapie. Allereerst moeten de ontstekingen op de neus genezen zijn. Hiervoor is het raadzaam een huisarts of dermatoloog te raadplegen. De huidtherapeuten van Medi Skin Care werken met de CO2 laser voor deze huidaandoening. Het laserlicht verhit het weefsel dusdanig waardoor de structuur van de huid wordt vervlakt. Het is moeilijk te zeggen of uiteindelijk de originele vorm van de neus terug komt. Wel kunnen wij met deze behandeling een opvallende verbetering geven in kleur en structuur van de huid. 

* Klik hier voor meer informatie over de huidaandoening rinophyma 


Doet de behandeling zeer?

De behandeling van een rhinophyma kunt u als gevoelig ervaren. De laser voelt als een branderig gevoel op de huid. Na de behandeling kan er wat zwelling en roodheid ontstaan. Dit verdwijnt vanzelf. Daarnaast kunnen er ook korstjes ontstaan. Het is belangrijk om de korstjes te laten zitten totdat ze er vanzelf afvallen. Door aan de korstjes te krabben kunnen er littekens ontstaan.


Frequentie
Om rhinophyma goed te behandelen zijn er vaak meerdere laserbehandelingen nodig. Tijdens het intakegesprek stellen de huidtherapeuten van MediSkinCare een persoonlijk behandelplan met u op. Daarin krijgt u alle advies over de hoeveelheid behandelingen, kosten en nazorg.

Nazorg

Tijdens het behandeltraject dient er altijd goed rekening gehouden te worden met UV-bescherming. De huid mag tot een maand na de behandeling niet zonder bescherming worden blootgesteld aan de zon of zonnebank.

Wilt u ook een gezonde huid?

We bespreken graag in een vrijblijvend intakegesprek de behandelmogelijkheden met u!

Neem contact op

 
MediSkinCare