Waarom een rhinophyma laserbehandeling?

Wilt u rhinophyma laten verminderen? Onze huidtherapeuten kunnen deze huidaandoening goed behandelen worden door middel van lasertherapie.

Gratis intake

Voordat de behandelingen van rhinophyma gestart kunnen worden moeten de ontstekingen op de neus echter wel genezen zijn. Wij raden daarom aan vooraf contact op te nemen met uw huisarts of dermatoloog. Om rhinophyma te behandelen werken onze huidtherapeuten met de CO2 laser. Het kenmerk van dit lasertype is dat het weefsel wordt verhit door het laserlicht, waardoor de huidstructuur vlakker wordt.

Vaak zijn 5 tot 6 behandelingen nodig om tot het gewenste resultaat te komen. Met deze behandeling wordt de kleur en de structuur van de huid aanzienlijk verbeterd. Wel is het vooraf moeilijk te zeggen of de originele vorm van de neus ná de huidaandoening rhinophyma volledig terugkomt.


Bijwerkingen rhinophyma laserbehandeling

De laserbehandeling van een rhinophyma kunt u als een branderig gevoel op de huid ervaren. Na de behandeling kan er wat zwelling en roodheid ontstaan. Dit verdwijnt vanzelf. Daarnaast kunnen er ook korstjes ontstaan. 

Nazorg rhynophyma laserbehandeling

Tijdens het behandeltraject dient er altijd goed rekening gehouden te worden met UV-bescherming. De huid mag tot een maand na de behandeling niet zonder bescherming worden blootgesteld aan de zon of zonnebank. Om littekens te voorkomen, is het bovendien belangrijk om de korstjes te laten zitten totdat deze er vanzelf afvallen.

De CO2 laser is een ablatieve laser. Dit betekent dat een deel van de bovenste huidlaag eraf gaat na de laserbehandeling. Hierdoor bestaat de kans op een bacteriële infectie van de huid. Om deze reden adviseren wij om drie dagen voorafgaand aan de behandeling Fucidin crème op de neus te smeren. Het is ook belangrijk om dit na de behandeling te blijven smeren tot de huid dicht is. Fucidin kunt u halen bij uw huisarts.

Kosten rhynophyma laserbehandeling

Om de huidaandoening rhinophyma goed te behandelen zijn er gemiddeld 5 tot 6 laserbehandelingen nodig. Tijdens het intakegesprek stellen onze huidtherapeuten een persoonlijk behandelplan met u op. Daarin krijgt u alle advies over het aantal behandelingen, nazorg en kosten. Overigens worden de gedeeltelijke of volledige behandelkosten door de meeste zorgverzekeraars vergoed bij een aanvullende zorgverzekering

Wilt u naar aanleiding van bovenstaande informatie een afspraak maken voor een intakegesprek? Neem dan contact met ons op. Als u vragen heeft over rhinophyma of de behandeling kunt u deze ook stellen via ons WhatsApp nummer: 06 20799825.Wilt u ook een gezonde huid?

We bespreken graag in een vrijblijvend intakegesprek de behandelmogelijkheden met u!

Neem contact op

 
MediSkinCare