Poikiloderma behandeling

Poikiloderma is door middel van lasertherapie goed te behandelen. De huidtherapeuten van Medi Skin Care werken met de KTP/Iridex/Palomar laser of de Yellow laser voor deze huidaandoening. Het laserlicht absorbeert zich in het pigment en hemoglobine (bloed). Doordat het bloed in het bloedvaatje stolt, wordt dit (onbruikbare) vaatje zelf door het lichaam opgeruimd. Bij behandelen van pigment geldt hetzelfde principe. Het laserlicht absorbeert zich in de pigment cellen, zodat deze worden vernietigd en ook door het lichaam zelf worden afgebroken. Omdat de laser selectief te werk gaat wordt het omliggende weefsel niet beschadigd.

* Klik hier voor meer informatie over de huidaandoening poikiloderma 

 

Doet de behandeling zeer?
De behandeling van een poikiloderma kunt u als licht gevoelig ervaren. De laser voelt als kleine speldenprikjes op de huid. Na de behandeling kan de huid wat rood zijn van de warmte. Door de huid goed te koelen met koude washandjes of ijsblokjes zal de roodheid sneller verdwijnen.

Frequentie
Om poikoloderma goed te behandelen zijn er vaak meerdere laserbehandelingen nodig. Tijdens het intakegesprek stellen de huidtherapeuten van Medi Skin Care een persoonlijk behandelplan met u op. Daarin krijgt u alle advies over de hoeveelheid behandelingen, kosten en nazorg.

Nazorg
Tijdens het behandeltraject dient er altijd goed rekening gehouden te worden met UV-bescherming. De huid mag tot een maand na de behandeling niet zonder bescherming worden blootgesteld aan de zon of zonnebank. Anders kan er opnieuw pigmentvorming bestaan op het behandelde gebied.

Wilt u ook een gezonde huid?

We bespreken graag in een vrijblijvend intakegesprek de behandelmogelijkheden met u!

Neem contact op

 
MediSkinCare