Waarom een poikiloderma laserbehandeling?

Wilt u poikiloderma laten verminderen? Deze huidaandoening kan goed behandeld worden door middel van lasertherapie.

Gratis intake

Voor de behandeling van poikiloderma maken onze huidtherapeuten gebruik van de KTP laser, Iridex laser, Palomar laser of de Yellow laser. Het kenmerk van deze laser soorten is dat het laserlicht wordt geabsorbeerd door pigment en door hemoglobine (bloed). De bloedvaatjes stollen en worden vervolgens vanzelf verwijderd door het lichaam. Voor de behandeling van het pigment geldt hetzelfde. De laser werkt heel selectief en beschadigt daardoor niet het omliggende weefsel.

Gemiddeld zijn er bij poikiloderma 3 tot 4 laserbehandelingen nodig om het gewenste resultaat te komen. Het te verwachten resultaat wordt uitgebreid besproken tijdens het intakegesprek met onze huidtherapeut.
 

Bijwerkingen poikiloderma laserbehandeling

De laserbehandeling van poikiloderma kunt u als licht gevoelig ervaren. De laser voelt aan als kleine speldenprikjes op de huid. Na de behandeling kan de huid wat rood zijn van de warmte.


Nazorg poikiloderma laserbehandeling

Door de huid na afloop van de laserbehandeling goed te koelen met koude washandjes of ijsblokjes, zal de roodheid sneller verdwijnen. Tijdens het behandeltraject van poikiloderma dient er altijd goed rekening gehouden te worden met UV-bescherming. De huid mag tot een maand na de behandeling niet zonder bescherming worden blootgesteld aan de zon of zonnebank. Anders bestaat het risico dat er opnieuw pigmentvorming ontstaat op het behandelde gebied.


Kosten poikiloderma laserbehandeling

Om poikiloderma sterk te verminderen zijn er 3 tot 4 laserbehandelingen nodig. Tijdens het intakegesprek stellen onze huidtherapeuten een persoonlijk behandelplan met u op. Daarin krijgt u alle advies over het aantal behandelingen, nazorg en kosten. Overigens worden de gedeeltelijke of volledige behandelkosten door de meeste zorgverzekeraars vergoed bij een aanvullende zorgverzekering

Wilt u naar aanleiding van bovenstaande informatie een afspraak maken voor een intakegesprek? Neem dan contact met ons op. 
Als u vragen heeft over poikiloderma of de behandeling kunt u deze ook stellen via ons WhatsApp nummer: 06 20799825.

Wilt u ook een gezonde huid?

We bespreken graag in een vrijblijvend intakegesprek de behandelmogelijkheden met u!

Neem contact op

 
MediSkinCare