Pigmentvlekken behandeling

Pigmentvlekken zijn door middel van lasertherapie goed te behandelen. De huidtherapeuten van Medi Skin Care werken met de KTP/Iridex laser of de Yellow laser voor deze huidaandoening. De laser verhit het pigment dusdanig dat het pigment afgevoerd kan worden door het lichaam. Omdat de laser selectief te werk gaat wordt het omliggende weefsel niet beschadigd. Daarnaast kan er ook gebruik worden gemaakt van een cosmelan masker. Hierbij wordt er een masker aangebracht die een aantal uur op de huid moet blijven. De perioden na de behandeling komt het pigment meer naar boven waarna het de huid verlaat.

* Klik hier voor meer informatie over de huidaandoening pigmentvlekken


Doet de behandeling zeer? 
De behandeling van een pigmentvlek door middel van lasertherapie kunt u als licht gevoelig ervaren. De laser voelt als kleine speldenprikjes op de huid. Na de behandeling kan er een klein korstje ontstaan. Het is belangrijk om het korstje te laten zitten totdat het er zelf afvalt. Door er aan te krabben, kan er een litteken ontstaan. De behandeling met het cosmelan masker kunt u als licht gevoelig ervaren. Tijdens het masker voelt u de huid warm worden en in de perioden na de behandeling kan de huid wat gaan zwellen. Daarnaast ervaart u warmte en schilfering van de huid. Het is belangrijk om de schilfertjes te laten zitten to deze er zelf afvallen.

Frequentie
Om het pigment goed te behandelen zijn er vaak meerdere behandelingen nodig. Tijdens het intakegesprek stellen de huidtherapeuten van Medi Skin Care een persoonlijk behandelplan met u op. Daarin krijgt u alle advies over de hoeveelheid behandelingen, kosten en nazorg.

Nazorg
Tijdens het behandeltraject dient er altijd goed rekening gehouden te worden met UV-bescherming. De huid mag tot een maand na de behandeling niet zonder bescherming worden blootgesteld aan de zon of zonnebank. Anders kan er opnieuw pigmentvorming bestaan op het behandelde gebied.

Wilt u ook een gezonde huid?

We bespreken graag in een vrijblijvend intakegesprek de behandelmogelijkheden met u!

Neem contact op

 
MediSkinCare