Waarom een pigmentvlekken laserbehandeling?

Wilt u pigmentvlekken laten verminderen? Deze huidaandoening is door middel van lasertherapie goed te behandelen. Een laserbehandeling is de meest geschikte manier om pigment te behandelen, omdat er tot op de millimeter bepaald kan worden welk gebied aangepakt moet worden. Met laser ontstaat er een mogelijkheid om effectief in een diepere huidlaag te behandelen. Door middel van een speciale golflengte wordt er één specifiek doel in de huid bereikt zoals pigment. Omdat de laser selectief te werk gaat wordt het omliggende weefsel niet beschadigd.

Gratis intake

Onze huidtherapeuten werken voor de laserbehandeling van pigmentvlekken met de KTP/Iridex laser of de Yellow laser. Bij deze lasertypes wordt het pigment dusdanig verhit door de laser, dat het pigment vervolgens afgevoerd kan worden door het lichaam.

Naast laserbehandeling kan er ook gebruik worden gemaakt van een cosmelan masker. Hierbij wordt er een masker aangebracht die een aantal uur op de huid moet blijven zitten. In de periode na de behandeling komt het pigment meer naar boven, waarna het de huid uiteindelijk verlaat.


Het resultaat van een behandeling is afhankelijk van het soort pigment. Bij grotere pigmentvlekken zullen meer behandelingen nodig zijn dan bij kleine vlekjes of sproetjes. Tijdens het intakegesprek zal de huidtherapeut een realistisch beeld scheppen van de mogelijkheden en het te verwachten resultaat. Gemiddeld zijn er 2 tot 4 laserbehandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken.

Bijwerkingen pigmentvlekken laserbehandeling


De behandeling van een pigmentvlek door middel van lasertherapie kunt u als licht gevoelig ervaren. De laser voelt aan als kleine speldenprikjes op de huid. Na de laserbehandeling kan er een klein korstje op de huid ontstaan. 

De behandeling met het cosmelan masker kunt u als licht gevoelig ervaren. Tijdens het masker voelt u de huid warm worden en in de periode na de behandeling kan de huid wat gaan zwellen. Daarnaast ervaart u warmte en schilfering van de huid.

Nazorg pigmentvlekken laserbehandeling

Het is belangrijk om na de laserbehandeling het korstje op de huid te laten zitten totdat deze er vanzelf afvalt. Door er aan te krabben, kan er mogelijk een litteken ontstaan.

Het is belangrijk om na behandeling met een cosmelan masker de schilfertjes te laten zitten to deze er zelf afvallen.
Tijdens het behandeltraject van pigmentvlekken dient er altijd goed rekening gehouden te worden met UV-bescherming. De huid mag tot een maand na de laserbehandeling niet zonder bescherming worden blootgesteld aan de zon of zonnebank. Anders kan er opnieuw pigmentvorming bestaan op het behandelde gebied.


Kosten pigmentvlekken laserbehandeling

Om pigmentvlekken effectief te verminderen of zelfs te verwijderen zijn er gemiddeld 2 tot 4 laserbehandelingen nodig. Tijdens het intakegesprek stellen onze huidtherapeuten een persoonlijk behandelplan met u op. Daarin krijgt u alle advies over het aantal behandelingen, nazorg en kosten. Overigens worden de gedeeltelijke of volledige behandelkosten door de meeste zorgverzekeraars vergoed bij een aanvullende zorgverzekering.

Wilt u naar aanleiding van bovenstaande informatie een afspraak maken voor een intakegesprek? Neem dan contact met ons op. 
Als u vragen heeft over pigmentvlekken de behandeling kunt u deze ook stellen via ons WhatsApp nummer: 06 20799825.


Wilt u ook een gezonde huid?

We bespreken graag in een vrijblijvend intakegesprek de behandelmogelijkheden met u!

Neem contact op

 
MediSkinCare