Waarom lasertherapie?


Door het gebruik van laser ontstaat er een mogelijkheid om effectief in een diepere huidlaag te behandelen. Door middel van een speciale golflengte wordt er één specifiek doel in de huid bereikt, zoals haarzakjes, bloedvaatjes of pigment. Hierbij wordt de omringende huid niet beschadigd.


Hoe werkt een laserbehandeling?

De laserbehandelingen verschillen per soort en type huidaandoening. Elk lasertype heeft zijn unieke eigenschappen.

Bij een laserbehandeling voor bloedvaatjes absorbeert hemoglobine het laserlicht, waardoor de vaatjes kapot gaan en het lichaam deze gaat opruimen. Bij laserontharing wordt het haarzakje kapot gemaakt door het laserlicht.

Bij fractionele- en CO2 lasertherapie worden er kleine laserstraaltjes in de huid gebracht, waardoor de huid daarna gestimuleerd wordt om opnieuw collageen en elastine aan te maken. De medische werking van verschillende laser soorten kan dus aanzienlijk verschillen.

Hoe lang duurt een laserbehandeling?

Gemiddeld duurt een laserbehandeling 15 min tot 30 min. Vaak kan de behandeling meteen uitgevoerd worden na een gratis intakegesprek. Laserbehandelingen van een groter gebied, ontharen van het lichaam of CO2-lasertherapie duren vaak 60 min of langer.


Doet het laseren pijn?

Dit verschilt per type laserbehandeling. Over het algemeen voelt een laserbehandeling als kleine speldenprikjes. Pijn is een groot woord, maar heel plezierig voelt de behandeling niet. De pijngrens verschilt ook per persoon. Bij zwaardere laserbehandelingen zoals fractionele- of CO2 lasertherapie , wordt er van te voren een verdovende crème op de huid aangebracht.


Wat is het verwachte resultaat van lasertherapie?

Dit verschilt per huidaandoening en per patiënt. Huidaandoeningen kunnen in veel gevallen sterk worden verminderd en in sommige gevallen geheel verwijderd. Tijdens het intakegesprek zal de huidtherapeut een realistisch beeld scheppen van de mogelijkheden en het te verwachten resultaat van de lasertherapie.


Waarom Medi Skin Care?

Medi Skin Care is al ruim 10 jaar vooruitstrevend op het gebied van de ontwikkelingen binnen de lasertherapie. Medi Skin Care is één van de huidtherapie praktijken van Nederland met de grootste diversiteit aan laser soorten. Hierdoor kunnen wij vrijwel iedere huidaandoening zeer gericht behandelen met specifieke lasertechnieken.

Mariette Annema, directrice, eigenaresse en tevens zelf huidtherapeut, bezoekt jaarlijks verschillende internationale congressen om de nieuwste lasertherapie en lasertechnieken te ontdekken. Ook heeft Medi Skin Care een directe connectie met het bedrijf Laservision. Dit is één van de meest gevarieerde en gespecialiseerde leverancier op het gebied van lasertherapie. Daarnaast volgen al onze huidtherapeuten jaarlijks verschillende lasertherapie cursussen en organiseren wij zelf scholing om de kennis en techniek van het laseren bij de huidtherapeuten te verbeteren.

Onze HBO-opgeleide en gekwalificeerde huidtherapeuten werken in twaalf ziekenhuizen door heel Nederland nauw samen met dermatologen. Wij behandelen dagelijks tientallen patiënten die door dermatologie naar ons wordt doorverwezen. Behandelingen die dermatologen zelf niet uitvoeren, met name laserbehandelingen, voeren wij uit in het ziekenhuis. Zoek hier een locatie voor onze laserbehandelingen.

Wat kost lasertherapie?

Medi Skin Scare werkt op basis van vaste tarieven in combinatie met een maatwerk diagnose. Bekijk hier meer informatie over de kosten van lasertherapie.