Waarom een melasma gezichtsbehandeling?

Wilt u melasma verwijderen? Het Cosmelan masker is een zeer effectieve behandeling welke speciaal ontwikkeld is tegen hyperpigmentatie.

Gratis intake

De ingrediënten van het Cosmelan masker zijn van plantaardige en chemische oorsprong. Amalan vormt de basis van het Cosmelan masker en heeft direct effect op het onderhuidse proces van pigmentvorming in de huid. In een maand tijd zullen melasma, pigmentvlekken en beschadigingen door de zon aanzienlijk verminderen of zelfs helemaal verdwijnen. De Cosmelan behandeling wordt uitsluitend gegeven door huidartsen en huidtherapeuten.

Hoe werkt onze melasma gezichtsbehandeling?

Voordat met de melasma behandeling kan worden begonnen, zal onze huidtherapeut een intake gesprek met u hebben voor een diagnose van het pigmentatieprobleem. U krijgt advies over het verloop van de behandeling en het gebruik van thuisverzorgingscrèmes.

De Cosmelan behandeling verloopt in de volgende stappen:
1. Het Cosmelan masker wordt in onze kliniek met één laag op uw huid aangebracht. U zult vervolgens met het gezichtsmasker naar huis gaan.
2. Na 6 tot 12 uur kun u zelf het masker verwijderen door met een koud washandje met voorzichtige, draaiende bewegingen het gezicht schoon te deppen. Nadat het masker is verwijderd, is het gezicht meestal rood en kan het jeukerig aanvoelen.
3. Gedurende 2 dagen gebruikt u een voedende vocht inbrengende crème (Hydra-vital factor K)
4. Na 2 dagen komt u terug in onze kliniek voor controle. Daar ontvangt u de Cosmelan 2 thuisverzorgingscrème. (Dit is een minder sterke versie van het Cosmelan 1 masker). Iedere keer nadat Cosmelan 2 is gebruikt, moet het gezicht worden gereinigd. Cosmelan 2 dient in een dunne laag op het hele gezicht te worden aangebracht.
6. In de eerste week brengt u de crème drie keer per dag op. In de tweede en derde week twee keer per dag en vanaf de vierde week één keer per dag.
7. Bij ernstige pigmentatie of melasma is het aan te raden de Cosmelan 2 thuisverzorgingscrème in ieder geval gedurende een jaar te gebruiken.

Een week na de behandeling van melasma begint de huid te verbeteren; de beste resultaten worden echter in de meeste gevallen behaald vanaf week 1 tot 4. De pigmentatie vlekken zijn dan aanzienlijk verminderd of zelfs verdwenen. De huid doet zijn verjongende werk en herstelt de zachtheid en glans.


Bijwerkingen melasma gezichtsbehandeling

De huid kan tijdens de eerste vier dagen van de melasma behandeling rood worden en er kan zwelling ontstaan. Als de huid gevoelig is, kan de patiënt last hebben van jeuk.

Andere bijwerkingen van de melasma behandeling:

• Licht branderig en trekkerig gevoel van de huid: dit is normaal, zeker tijdens de eerste 24 tot 48 uur na het begin van de behandeling. Om dit te verminderen gebruikt u de meegeleverde Hydra-vital factor K.
• Rood worden van de huid: het rood worden na de cosmelan behandeling is te vergelijken met het een hele dag zonder bescherming blootstellen van de huid aan de zon in de sneeuw.
• Schilferen: schilferen kan op de tweede of derde dag bij alle huidtypen voorkomen. In dit geval is het raadzaam de Hydra-vital factor K-crème te gebruiken en dit om de twee uur te herhalen op dagen waarop het schilferen heel erg is.

Nazorg melasma gezichtsbehandeling

 U kunt roodheid en gezwollenheid van de huid verminderen door de meegeleverde Hydra-vital factor K te gebruiken. Tegen de schilvering van de huid kunt u de Hydra-vital factor K gebruiken.


Kosten melasma gezichtsbehandeling

Melasma is goed te verwijderen met onze uitgebreide gezichtsbehandeling. Tijdens het intakegesprek stellen onze huidtherapeuten een persoonlijk behandelplan met u op. Daarin krijgt u alle advies over het aantal behandelingen, nazorg en kosten. Overigens worden de gedeeltelijke of volledige behandelkosten door de meeste zorgverzekeraars vergoed bij een aanvullende zorgverzekering

Wilt u naar aanleiding van bovenstaande informatie een afspraak maken voor een intakegesprek? Neem dan contact met ons op. Als u vragen heeft over melasma of de behandeling kunt u deze ook stellen via ons WhatsApp nummer: 06 20799825.

Wilt u ook een gezonde huid?

We bespreken graag in een vrijblijvend intakegesprek de behandelmogelijkheden met u!

Neem contact op

 
MediSkinCare