Waarom een lymfoedeem behandeling?

Wilt u lymfoedeem in uw armen of benen laten verminderen? Onze huidtherapeuten kunnen deze aandoening goed behandelen met manuele lymfedrainage.

Gratis intake

Manuele lymfedrainage is een vorm van massage. Door een zachte pompende beweging wordt de vochtopname door de lymfvaten gestimuleerd en het functioneren van goede vaten bevorderd. Met specifieke handgrepen wordt de eigen beweeglijkheid van het lymfevatensysteem geactiveerd en gestimuleerd, wat de afvoermogelijkheden van lymfe doet vergroten.


Verder maken we voor het behandelen van lymfoedeem gebruik van een Lymfapress. Dit is een goede aanvulling op de manuele drainage van lymfoedeem in de armen of benen. De Lymfapress werkt door middel van compressie. De Lymfapress bestaat uit verschillende compartimenten die na elkaar druk geven. De behandeling duurt ongeveer 30 minuten. Door de druk van de Lymfapress zal er meer vocht opgenomen worden door het lichaam.


Bij deze chronische aandoening is het nodig minimaal twee keer per week de lymfedrainage toe te passen. Zelfs met behandeling gebeurt het regelmatig dat het lymfoedeem in de loop van de tijd toch verergert. Helaas gaat lymfoedeem nooit helemaal over. Daarom is het periodiek herhalen van de behandelingen erg belangrijk.


Bijwerkingen lymfoedeem behandeling

Ondanks het dragen van een steunkous kan er toch wat vocht ophopen rond de enkels en de onderbenen en kunnen de benen zwaar aan blijven voelen. Dit kunnen wij behandelen door middel van de lymfapress.


Nazorg lymfoedeem behandeling

Deze behandelingen moeten met regelmaat uitgevoerd worden om de benen zo slank mogelijk te houden. Ook zorgt de Lymfapress voor de verlichting van pijn die vaak gepaard gaat met lymfoedeem. Het is bovendien belangrijk om therapeutische elastische kousen te dragen, omdat het vocht in de benen anders weer snel terug kan komen. 


Kosten lymfoedeem behandeling

Om de aandoening lymfoedeem te verminderen zijn meerdere behandelingen nodig. Let op: spreekuur voor manuele lymfedrainage wordt alleen uitgevoerd in het Zaans Medisch Centrum in Zaandam. Tijdens het intakegesprek stellen onze huidtherapeuten een persoonlijk behandelplan met u op. Daarin krijgt u alle advies over het aantal behandelingen, nazorg en kosten. Overigens worden de gedeeltelijke of volledige behandelkosten door de meeste zorgverzekeraars vergoed bij een aanvullende zorgverzekering

Wilt u naar aanleiding van bovenstaande informatie een afspraak maken voor een intakegesprek? Neem dan contact met ons op.
Als u vragen heeft over lymfoedeem of de behandeling kunt u deze ook stellen via ons WhatsApp nummer: 06 20799825.


Wilt u ook een gezonde huid?

We bespreken graag in een vrijblijvend intakegesprek de behandelmogelijkheden met u!

Neem contact op

 
MediSkinCare