Waarom een hypertrofisch litteken laserbehandeling?

Wilt u een hypertrofisch litteken laten verminderen? Lasertherapie is een relatief snelle en effectieve methode ten opzichte veel andere therapieën.

Gratis intake

Hypertrofische littekens worden door onze huidtherapeuten meestal behandeld met fractionele laser of co2 laser. Bij dit type laserbehandeling worden er met de laser kleine gaatjes in de huid gemaakt. Hierdoor wordt de huid gestimuleerd om opnieuw collageen en elastine aan te maken. Dit zorgt voor huidvernieuwing en geeft de huid meer volume. Een hypertrofisch litteken wordt door het laseren minder zichtbaar.

Tussen de laserbehandelingen zit een interval van 4 tot 6 weken. Het resultaat verschilt individueel per persoon en per litteken. Het te verwachte resultaat wordt uitgebreid besproken tijdens het intakegesprek. De huidtherapeut zal een realistisch beeld geven. In het algemeen vermindert de laserbehandeling de dikte en kleur van het litteken. 

 

Bijwerkingen hypertrofisch litteken laserbehandeling

Over het algemeen voelt een laserbehandeling als kleine speldenprikjes. Pijn is een groot woord, maar heel plezierig voelt de behandeling niet. De pijngrens verschilt daarnaast per persoon. Bij intensievere behandeling met fractionele of CO2 laser wordt er van tevoren verdoofd door middel van een verdovende crème.

 

Nazorg hypertrofisch litteken laserbehandeling

Wij adviseren om bij het ontstaan van korstjes na de laserbehandeling van het hypertrofisch litteken, een vette crème aan te brengen op het litteken. Deze kunt u direct na de behandeling aanschaffen. Onze huidtherapeut zal u adviseren welke crème het meest geschikt is.


Kosten hypertrofisch litteken laserbehandeling

Om een hypertrofisch litteken goed te behandelen zijn er meerdere laserbehandelingen nodig. Tijdens het intakegesprek stellen onze huidtherapeuten een persoonlijk behandelplan met u op. Daarin krijgt u alle advies over het aantal behandelingen, nazorg en kosten. Overigens worden de gedeeltelijke of volledige behandelkosten door de meeste zorgverzekeraars vergoed bij een aanvullende zorgverzekering

Wilt u naar aanleiding van bovenstaande informatie een afspraak maken voor een intakegesprek? Neem dan contact met ons op. Als u vragen heeft over hypertrofische littekens de behandeling kunt u deze ook stellen via ons WhatsApp nummer: 06 20799825.


Wilt u ook een gezonde huid?

We bespreken graag in een vrijblijvend intakegesprek de behandelmogelijkheden met u!

Neem contact op

 
MediSkinCare