Waarom een keloïd litteken laserbehandeling?

Wilt u een keloïd litteken laten verminderen? Een keloïd litteken kan in samenspraak met de dermatoloog worden behandeld met lasertherapie. Het belangrijkste voordeel van laserbehandeling is dat er - anders dan bij de chirurg of dermatoloog - niet in de huid gesneden hoeft te worden.

Gratis intake


Onze huidtherapeuten behandelen voor deze huidaandoening vaak met de gefractioneerde CO2 laser. Het belangrijkste kenmerk van deze laser is dat er minuscule gaatjes in de huid worden gebrand, waardoor het weefsel wordt gestimuleerd tot aanmaak van nieuwe cellen. Zo creëren onze huidtherapeuten “nieuwe” huid en zal het keloïd litteken langzaam vervagen en vervlakken.

Keloïd littekens zullen gemiddeld na 4 tot 6 laserbehandelingen verbeteren van kleur, structuur en grootte. De meeste keloid littekens hebben enige tijd nodig om tot hun uiteindelijke vorm te komen. Het keloïd litteken kan vanaf 6 maanden tot anderhalf jaar na de wond nog veranderen of vervagen. Ook het uiteindelijke resultaat van de laserbehandeling heeft tijd nodig en zal niet gelijk na één behandeling zichtbaar zijn. Het resultaat verschilt bovendien per persoon en per litteken. Het te verwachte resultaat wordt uitgebreid besproken tijdens het intakegesprek. De huidtherapeut zal een realistisch beeld geven. Over het algemeen vermindert de laserbehandeling de dikte en kleur van het litteken.

Ook bij een keloïd litteken na een operatie kan een laserbehandeling worden toegepast. Zelfs bij oudere littekens die al jaren bestaan, worden door onze huidtherapeuten goede resultaten behaald.

Bijwerkingen keloïd litteken laserbehandeling

De laserbehandeling van een keloïd litteken kunt u als licht gevoelig ervaren. De laser voelt aan als kleine speldenprikjes op de huid. Na de behandeling ziet de huid wat rood gekleurd en kan er een lichte zwelling zijn ontstaan.
 

Nazorg keloïd litteken laserbehandeling

Door de huid goed te koelen verdwijnt de zwelling na enkele dagen. Deze roodheid kan tot twee weken na de behandeling nog licht zichtbaar zijn.

Kosten keloïd litteken laserbehandeling

Om een keloïd litteken goed te behandelen zijn er gemiddeld 4 tot 6 laserbehandelingen nodig. Tijdens het intakegesprek stellen onze huidtherapeuten een persoonlijk behandelplan met u op. Daarin krijgt u alle advies over het aantal behandelingen, nazorg en kosten.

Overigens worden de gedeeltelijke of volledige behandelkosten door de meeste zorgverzekeraars vergoed bij een aanvullende zorgverzekering


Wilt u naar aanleiding van bovenstaande informatie een afspraak maken voor een intakegesprek? Neem dan contact met ons op. 
Als u vragen heeft over keloïd littekens de behandeling kunt u deze ook stellen via ons WhatsApp nummer: 06 20799825.

Wilt u ook een gezonde huid?

We bespreken graag in een vrijblijvend intakegesprek de behandelmogelijkheden met u!

Neem contact op

 
MediSkinCare