Keloïd litteken behandeling

Medi Skin Care biedt verschillende behandelmethodes om keloïd littekens te verminderen. Een keloïd litteken kan in samenspraak met de dermatoloog worden behandeld. Zonodig injecteert de dermatoloog het litteken eerst met corticosteroïden. Vervolgens behandelt de huidtherapeut het litteken met laser, waardoor het litteken platter en minder rood wordt. Ook bij een litteken na een operatie kan een laserbehandeling worden toegepast. Zelfs op oudere littekens die al jaren bestaan, worden goede resultaten behaald. De huidtherapeuten van Medi Skin Care behandelen voor deze huidaandoening vaak met de gefractioneerde CO2 laser. De laser brand minuscule gaatjes in de huid, waarbij het weefsel wordt aangespoord tot aanmaak van nieuwe cellen. Zo creëren wij “nieuwe” huid en zal het litteken langzaam aan vervagen en vervlakken.

* Klik hier voor meer informatie over de huidaandoening keloid litteken


Doet de behandeling zeer?

De behandeling van een keloïd litteken kunt u als licht gevoelig ervaren. De laser voelt als kleine speldenprikjes op de huid. Na de behandeling ziet de huid wat rood gekleurd en kan er een lichte zwelling zijn. Door de huid goed te koelen verdwijnt deze zwelling na enkele dagen. Deze roodheid kan tot twee weken na de behandeling nog licht zichtbaar zijn.

Frequentie
Keloïd littekens zullen gemiddeld na 4 tot 6 laserbehandelingen verbeteren van kleur, structuur en grootte. De meeste littekens hebben tijd nodig om tot hun uiteindelijke vorm te komen. Het litteken kan 6 maanden oplopend tot anderhalf jaar na de wond nog veranderen of vervagen. Ook het uiteindelijke resultaat van de laserbehandeling heeft tijd nodig en zal niet gelijk na één laserbehandeling zichtbaar zijn.

Wilt u ook een gezonde huid?

We bespreken graag in een vrijblijvend intakegesprek de behandelmogelijkheden met u!

Neem contact op

 
MediSkinCare