Wat is een huidpeeling?

Bij een huidpeeling wordt er diep doorgedrongen door de verschillende lagen van de huid. Hierdoor kunnen dode huidcellen niet meer samenkleven en versnelt het afschilferingsproces van de huid. De productie van collageen- en elastinevezels wordt hierdoor geactiveerd waardoor de huid egaler, voller en gladder wordt.

Gratis intake

Werking
Doordat de huid de dode huidcellen laat afschilferen, worden de poriën niet meer afgesloten en zullen talgklieren minder snel verstoppen. Daarnaast heeft de peeling een ontstekingsremmende werking waardoor het ook een geschikte behandeling voor acne is. De verhoogde celdeling leidt tot een afschilfering van de met pigment gevulde opperhuidcellen, dat een blekend effect op de huid heeft.

De huidpeeling werkt voor de volgende doeleinden:

  • Acne

  • Anti-aging

  • Pigment

  • Huidverbetering

 

Hoe werkt de behandeling?
Een behandeling met een peeling kunt u als gevoelig ervaren. Voorafgaand aan de behandeling wordt de huid grondig gereinigd om de huid voor te bereiden. Vervolgens wordt de peeling aangebracht en zal deze enkele minuten op de huid blijven zitten. Als de peeling voldoende is ingewerkt, (afhankelijk van huidtype, doel en reactie), zal deze geneutraliseerd worden. De huidtherapeuten van Medi Skin Care werken met verschillende soorten zuren (o.a. salicylzuur, melkzuur, glycoolzuur), waardoor de behandeling passend gemaakt kan worden voor ieder huidtype.

Wij geven u advies betreft de juiste huidverzorging, om de werking van de peeling te bevorderen.

 

Nazorg
Na de behandeling kan de huid nog enige tijd rood, branderig en warm aan voelen. Het kan zijn dat er kleine korstjes ontstaan op bepaalde plekken op de huid. Dit kan een week tot twee weken duren. Verder is het mogelijk dat de huid licht gaat schilferen. Het is belangrijk dat u in geen geval aan deze velletjes gaat trekken. Anders kunnen er littekentjes of pigmentvorming ontstaan.

Wilt u ook een gezonde huid?

We bespreken graag in een vrijblijvend intakegesprek de behandelmogelijkheden met u!

Neem contact op

 
MediSkinCare