Waarom een hemangioom laserbehandeling?

Wilt u een hemangioom laten verminderen? Deze huidaandoening is door middel van lasertherapie goed te behandelen.

Gratis intake

Voor de behandeling van hemangioom gebruiken onze huidtherapeuten verschillende soorten lasers, namelijk de Yellow laser, KTP laser en de Iridex laser. Het kenmerk van dit type lasers is dat de laserstraal de vaatjes verhit waardoor deze wegtrekken. De lichtbundel van de laser is zo nauwkeurig dat het alleen reageert op de haarvaatjes. Door de vorming van warmte wordt het vaatje zo verwarmd dat de vaatwanden coaguleren en binnen enkele dagen door het lichaam worden verwijderd. De laserbehandeling brengt geen schade aan de rest van de huid.


Vaak zijn er 2 tot 4 laserbehandelingen nodig om het gewenste resultaat te behalen.


Bijwerkingen hemangioom laserbehandeling

De laserbehandeling van een hemangioom kunt u als licht gevoelig ervaren. De laser voelt aan als kleine speldenprikjes op de huid. Na de behandeling kan er een klein korstje op de huid ontstaan.

Nazorg hemangioom laserbehandeling

Het is belangrijk om na de laserbehandeling het korstje op de huid te laten zitten totdat het er zelf afvalt. Door er aan te krabben, kan er mogelijk een litteken ontstaan.

Tijdens het behandeltraject dient er altijd goed rekening gehouden te worden met UV-bescherming. De huid mag tot een maand na de behandeling niet zonder bescherming worden blootgesteld aan de zon of zonnebank. Anders bestaat het risico op pigmentvorming op het behandelde gebied.

 

Kosten hemangioom laserbehandeling

Om de huidaandoening hemangioom sterk te verminderen zijn er 2 tot 4 laserbehandelingen nodig. Tijdens het intakegesprek stellen onze huidtherapeuten een persoonlijk behandelplan met u op. Daarin krijgt u alle advies over het aantal behandelingen, nazorg en kosten. Overigens worden de gedeeltelijke of volledige behandelkosten door de meeste zorgverzekeraars vergoed bij een aanvullende zorgverzekering

Wilt u naar aanleiding van bovenstaande informatie een afspraak maken voor een intakegesprek? Neem dan contact met ons op. Als u vragen heeft over hemangioom de behandeling kunt u deze ook stellen via ons WhatsApp nummer: 06 20799825.

Wilt u ook een gezonde huid?

We bespreken graag in een vrijblijvend intakegesprek de behandelmogelijkheden met u!

Neem contact op

 
MediSkinCare