Epheliden behandeling 

Een behandeling van epheliden is niet noodzakelijk maar kunnen wij deze huidaandoening behandelen, indien de plekken als storend worden ervaren. Een laserbehandeling is dan een goede oplossing. De huidtherapeuten van Medi Skin Care werken met de KTP, Iridex of Yellow laser. Het laserlicht verwarmd het pigment in de huid. Hierdoor zal het pigment donkerder kleuren. Enkele dagen na de laserbehandeling kunnen de plekken nog donkerder worden, maar vervolgens kleuren ze steeds lichter en zullen de epheliden verdwijnen.

* Klik hier voor meer informatie over de huidaandoening epheliden

Doet de behandeling zeer? 
De behandeling van epheliden kunt u als licht gevoelig ervaren. De laser voelt als kleine speldenprikjes op de huid. Na de behandeling kunnen er een kleine korstjes ontstaan. Het is belangrijk om het korstjes te laten zitten totdat deze er zelf afvallen.

Nazorg
Na de laserbehandeling kan er een lichte korstvorming ontstaan. Dit geneest na enkele dagen tot een week. Daarna wordt door de huid het pigment opgeruimd en zullen de epheliden vervagen en uiteindelijk verdwijnen.

Tijdens het behandel traject dient er altijd goed rekening gehouden te worden met UV-bescherming. De huid mag tot een maand na de behandeling niet zonder bescherming worden blootgesteld aan de zon of zonnebank. De huidaandoening epheliden kunnen door zonlicht weer namelijk weer terugkeren.