Waarom een sproeten / epheliden laserbehandeling?

Wilt u sproeten / ehpeliden laten verwijderen? Hoewel het medisch gezien niet noodzakelijk is om sproeten te verwijderen, is laserbehandeling om cosmetische redenen zeer goed mogelijk én bovendien heel effectief.

Gratis intake

Onze huidtherapeuten maken voor de laserbehandeling gebruik van verschillende soorten lasers: de Yellow laser, KTP laser of Iridex laser. Het kenmerk van deze soorten lasers is dat het laserlicht het pigment in de huid verwarmt. Hierdoor zal het pigment tot enkele dagen na de behandeling donkerder kleuren. Vervolgens zullen de plekken steeds weer lichter worden en zullen de sproeten verdwijnen.

Om sproeten te verwijderen zijn ongeveer 3 tot 4 behandelingen nodig met een interval van 4 tot 6 weken.

Bijwerkingen sproeten / epheliden laserbehandeling

De laserbehandeling van sproeten kunt u als licht gevoelig ervaren. De laser voelt aan als kleine speldenprikjes op de huid. Na de behandeling kunnen er kleine korstjes ontstaan. Deze genezen na enkele dagen tot een week. Daarna wordt door de huid het pigment verwijderd en zullen de sproeten vervagen en uiteindelijk verdwijnen.


Nazorg sproeten / epheliden laserbehandeling

Het is belangrijk om na de laserbehandeling de korstjes op de huid te laten zitten totdat deze er vanzelf afvallen. Tijdens het behandeltraject van sproeten dient er altijd goed rekening gehouden te worden met UV-bescherming. De huid mag tot een maand na de behandeling niet zonder bescherming worden blootgesteld aan de zon of zonnebank. Sproeten kunnen namelijk door zonlicht weer weer terugkeren.

Kosten sproeten / epheliden laserbehandeling

Om de sproeten / epheliden goed te behandelen zijn er ongeveer 3 tot 4 laserbehandelingen nodig. Tijdens het intakegesprek stellen onze huidtherapeuten een persoonlijk behandelplan met u op. Daarin krijgt u alle advies over het aantal behandelingen, nazorg en kosten. Overigens worden de gedeeltelijke of volledige behandelkosten door de meeste zorgverzekeraars vergoed bij een aanvullende zorgverzekering

Wilt u naar aanleiding van bovenstaande informatie een afspraak maken voor een intakegesprek? Neem dan contact met ons op. Als u vragen heeft over sproeten of de behandeling kunt u deze ook stellen via ons WhatsApp nummer: 06 20799825.