Behandeling dermale naevi

Bijna iedereen heeft wel een enkele moedervlek (dermale naevi), maar omdat deze goedaardig zijn, is het niet nodig om ze te verwijderen. Mocht u het toch als cosmetisch storend ervaren, kunnen wij deze huidaandoening goed behandelen door middel van lasertherapie. Een KTP/Yellow of CO2 laser is het meest geschikt om de huidaandoening dermale naevi zonder littekenvorming effectief te verwijderen. Het laserlicht verwarmt de dermale naevi en op deze manier wordt het weefsel gecoaguleerd. De plekken op de huid zullen gelijk minder verheven zijn.

* Klik hier voor meer informatie over de huidaandoening dermale naevi

 

Doet de behandeling zeer? 
De behandeling van dermale naevi kunt u als licht gevoelig ervaren. De laser voelt als kleine speldenprikjes op de huid. Na de behandeling kunnen er een kleine korstjes ontstaan. Het is belangrijk om het korstjes te laten zitten totdat deze er zelf afvallen.

Frequentie
Gemiddeld zijn er 2 tot 3 behandelingen nodig om een dermale naevi geheel te verwijderen. 

Nazorg
Enkele dagen na de behandeling zal er korstvorming optreden. Na een week zal de korstvorming verdwijnen en zal er weer normale, soms nog roze huid zichtbaar zijn. De roze huid kleurt binnen een maand terug naar uw eigen huidkleur. Het kan voorkomen dat er meerdere behandelingen nodig zijn. Dit heeft te maken met het terugkomen van de cellen. De behandeling zal dan worden herhaald tot het gewenste resultaat is behaald. 

Tijdens het behandeltraject dient er altijd goed rekening gehouden te worden met UV-bescherming. De huid mag tot een maand na de behandeling niet zonder bescherming worden blootgesteld aan de zon of zonnebank. Anders kan er pigmentvorming bestaan op het behandelde gebied.

Wilt u ook een gezonde huid?

We bespreken graag in een vrijblijvend intakegesprek de behandelmogelijkheden met u!

Neem contact op

 
MediSkinCare