Waarom een moedervlekken / naevi laserbehandeling?

Wilt u moedervlekken /naevi laten verminderen? Bijna iedereen heeft wel moedervlekken, maar omdat deze goedaardig zijn, is het niet noodzakelijk om ze te verwijderen. Mocht u deze huidaandoening  toch als cosmetisch storend ervaren, kunnen onze huidtherapeuten de moedervlekken goed en relatief pijnloos behandelen door middel van lasertherapie. In plaats van deze moedervlekken  weg te snijden of aan te laten stippen, verwijdert een laserbehandeling de naevi tot aan het huidoppervlak.

Gratis intake

Een KTP/Yellow laser of CO2 laser is het meest geschikt om moedervlekken zonder littekenvorming effectief te verwijderen. Het kenmerk van deze laser soorten is dat het laserlicht de huid verwarmen, waardoor het huidweefsel gecoaguleerd wordt. De plekken op de huid zullen door het laseren gelijk minder gezwollen zijn.

Gemiddeld zijn er 2 tot 3 laserbehandelingen nodig om een moedervlek geheel te verwijderen. Het kan voorkomen dat er meerdere behandelingen nodig zijn. Dit heeft te maken met het terugkomen van de cellen. De behandeling zal dan worden herhaald tot het gewenste resultaat is behaald. 

Bijwerkingen moedervlekken / naevi laserbehandeling

De behandeling van moedervlekken kunt u als licht gevoelig ervaren. De laser voelt aan als kleine speldenprikjes op de huid.

Enkele dagen na de laserbehandeling zal er korstvorming optreden. Na een week zal de korstvorming verdwijnen en zal er weer normale, soms nog roze huid zichtbaar zijn. De roze huid kleurt binnen een maand terug naar uw eigen huidkleur.

 

Nazorg moedervlekken / naevi laserbehandeling

Na de laserbehandeling is het belangrijk om de korstjes te laten zitten totdat deze er vanzelf afvallen.

Tijdens het behandeltraject van moedervlekken dient er altijd goed rekening gehouden te worden met UV-bescherming. De huid mag tot een maand na de behandeling niet zonder bescherming worden blootgesteld aan de zon of zonnebank. Anders bestaat het risico op pigmentvorming op het behandelde gebied.

 

Kosten moedervlekken /naevi laserbehandeling

Om moedervlekken / naevi geheel te verwijderen zijn er gemiddeld 2 tot 3 behandelingen nodig. Tijdens het intakegesprek stellen onze huidtherapeuten een persoonlijk behandelplan met u op. Daarin krijgt u alle advies over het aantal behandelingen,  nazorg en kosten. Overigens worden de gedeeltelijke of volledige behandelkosten door de meeste zorgverzekeraars vergoed bij een aanvullende zorgverzekering.

Wilt u naar aanleiding van bovenstaande informatie een afspraak maken voor een intakegesprek? Neem dan contact met ons op. Als u vragen heeft over moedervlekken of de behandeling kunt u deze ook stellen via ons WhatsApp nummer: 06 20799825.

Wilt u ook een gezonde huid?

We bespreken graag in een vrijblijvend intakegesprek de behandelmogelijkheden met u!

Neem contact op

 
MediSkinCare