Waarom een couperose laserbehandeling?

Wilt u couperose laten verminderen? Een laserbehandeling bij couperose is de meest geschikte en efficiënte manier om couperose te verminderen, omdat er tot op de millimeter wordt bepaald welk gebied aangepakt moet worden. Met laser ontstaat er een mogelijkheid om effectief in een diepere huidlaag te behandelen. Door middel van een speciale golflengte wordt er één specifiek doel in de huid bereikt zoals de vaatjes. Hierbij wordt de omringende huid niet beschadigd.

Gratis intake


De meest effectieve manier om couperose te behandelen is door een vaatlaser te gebruiken. Onze huidtherapeuten werken met verschillende vaatlasers zoals de KTP/Iridex, Yellow laser IPL laser of 1064 nd-Yag laser. Tijdens het intakegesprek bepaalt de huidtherapeut welke apparaat het meest geschikt is om de couperose behandeling mee te starten.

Na gemiddeld 2 tot 4 laserbehandelingen zal de couperose sterk verminderd of helemaal weg zijn. In sommige gevallen kan de couperose terugkeren. Dit kan te maken hebben met leefstijl (teveel alcohol, onbeschermd zonnen en roken) of erfelijkheid. Wij raden aan om voor een blijvend resultaat 1 tot 2 keer per jaar een onderhoudsbehandeling te laten doen.

 

Bijwerkingen couperose laserbehandeling

De laserbehandeling van couperose kunt u als licht gevoelig ervaren. De laser voelt aan als kleine speldenprikjes op de huid. Na de behandeling kunnen er kleine korstjes ontstaan. Het laserlicht absorbeert in hemoglobine in de vaten. Door de energie wordt dit dusdanig verwarmd, zodat de vaten aan elkaar gaan plakken. Het natuurlijke genezingsproces zorgt ervoor dat de vaten verwijderd worden in het lichaam en de roodheid verdwijnt.


Nazorg couperose laserbehandeling

Het is belangrijk om korstjes te laten zitten totdat deze er vanzelf afvallen. 

Tijdens het behandeltraject dient er altijd goed rekening gehouden te worden met UV-bescherming. De huid mag tot een maand na de behandeling niet zonder bescherming worden blootgesteld aan de zon of zonnebank. Het risico is anders dat er pigmentvorming ontstaat op het behandelde gebied.

 

Kosten couperose laserbehandeling

Om de huidaandoening couperose sterk te verminderen zijn er vaak 3 tot 4 laserbehandelingen nodig. Tijdens het intakegesprek stellen onze huidtherapeuten een persoonlijk behandelplan met u op. Daarin krijgt u alle advies over het aantal behandelingen, nazorg en kosten.

Overigens worden de gedeeltelijke of volledige behandelkosten door de meeste zorgverzekeraars vergoed bij een aanvullende zorgverzekering

Wilt u naar aanleiding van bovenstaande informatie een afspraak maken voor een intakegesprek? Neem dan contact met ons op. Als u vragen heeft over de couperose behandeling kunt u deze ook stellen via ons WhatsApp nummer: 06-20799825.

Wilt u ook een gezonde huid?

We bespreken graag in een vrijblijvend intakegesprek de behandelmogelijkheden met u!

Neem contact op

 
MediSkinCare