Waarom een beenvaatjes / besenreiser laserbehandeling?

Wilt u beenvaatjes (besenreiser) laten verminderen? Deze huidaandoening is door middel van lasertherapie goed te behandelen. Onze huidtherapeuten maken hiervoor gebruik van de 1064nm laser, waarmee zij de beenvaatjes voor 70 tot 80% kunnen verminderen. De werking van dit lasertype is dat de laser zich in hemoglobine (bloed) absorbeert, waardoor het bloed in het vaatje stolt. Dit (onbruikbare) vaatje wordt na de laserbehandeling vanzelf door het lichaam verwijderd. Omdat de laser selectief te werk gaat wordt het omliggende weefsel niet beschadigd.

Gratis intake

De oppervlakkige beenvaatjes worden gevoed door de diepere gelegen vaten. Alleen de oppervlakkige beenvaatjes kunnen door onze huidtherapeuten worden behandeld. Helaas kunnen wij niet garanderen dat de beenvaatjes nooit terug zullen keren.

Bijwerkingen beenvaatjes / besenreiser laserbehandeling

De laserbehandeling van de oppervlakkige beenvaatjes kunt u als licht gevoelig ervaren. De laser voelt aan als kleine speldenprikjes op de huid. Na de behandeling kan de huid wat rood zijn van de warmte.

 

Nazorg beenvaatjes / besenreiser laserbehandeling

Door de huid na de laserbehandeling goed te koelen met koude washandjes of ijsblokjes zal de roodheid sneller wegtrekken. Tijdens het behandeltraject dient er altijd rekening gehouden te worden met goede bescherming tegen de zon. De huid mag tot een maand na de laserbehandeling niet zonder bescherming worden blootgesteld aan de zon of zonnebank.

Wij adviseren Actinica Lotion aan al onze patiënten. Dit is een zonbescherming met speciale filters die perfect geschikt is voor- en na de laserbehandelingen.

Direct na de laserbehandeling adviseren wij om steunkousen te dragen. Een steunkous geeft druk op de huid en op de net behandelde vaatwanden, waardoor er een beter eindresultaat zal zijn. Een steunkous dient gemiddeld 2 weken (overdag) te worden gedragen bij staan óf lopen. Ook is het voor het herstel goed om uw been hoog te houden wanneer u stilzit.

Verder raden wij het af om gemiddeld 4 tot 7 dagen na de laserbehandeling niet te gaan sporten, naar de sauna te gaan en het alcoholgebruik te beperken.


Kosten beenvaatjes / besenreiser laserbehandeling

Om beenvaatjes goed te behandelen zijn er meerdere laserbehandelingen nodig. Tijdens het intakegesprek stellen onze huidtherapeuten een persoonlijk behandelplan met u op. Daarin krijgt u alle advies over het aantal behandelingen, nazorg en kosten. Overigens worden de gedeeltelijke of volledige behandelkosten door de meeste zorgverzekeraars vergoed bij een aanvullende zorgverzekering

Wilt u naar aanleiding van bovenstaande informatie een afspraak maken voor een intakegesprek? Neem dan contact met ons op. Als u vragen heeft over besenreiser of de behandeling kunt u deze ook stellen via ons WhatsApp nummer: 06 20799825. 


Wilt u ook een gezonde huid?

We bespreken graag in een vrijblijvend intakegesprek de behandelmogelijkheden met u!

Neem contact op

 
MediSkinCare