Op het lichaam kunnen allerlei soorten plekjes en bultjes voorkomen, vaak zijn deze bultjes goedaardig. Dit soort bultjes worden ook wel angiofibromen genoemd en kunnen veilig en gemakkelijk verminderd worden door een laserbehandeling. Ontdek de mogelijkheden van een angiofibroom laserbehandeling!
Wil je een angiofibroom of andere bultjes laten verminderen? Je kunt ervoor kiezen om deze huidaandoening met lasertherapie te laten behandelen in plaats van weg te laten snijden bij een dermatoloog. Tijdens de laserbehandeling van de angiofibroom worden zowel de vaatjes in het angiofibroom als het bindweefsel (verheven plek) behandeld. Het voordeel van laseren is dat je er geen littekens aan overhoudt. Bovendien is het een snelle, relatief pijnloze behandeling.
Het is belangrijk om voorafgaand aan de laserbehandeling 4 weken niet bloot te zijn gesteld aan de zon. Dat betekent geen zonnebank of uitgebreid zonnebaden tijdens een zonvakantie. Uiteraard mag je wel gewoon buiten lopen. Als de zon fel schijnt, is het belangrijk dat je je insmeert met een goede zonbescherming. Bijvoorbeeld de Actinica Lotion. Je dient met een gereinigd gezicht naar de behandeling te komen.
Onze huidtherapeuten behandelen angiofibromen en andere verheven plekjes/bultjes met de KTP/Iridex/Yellow laser. Dit is een zelfde laser die gebruikt wordt bij pigment- en vaatbehandelingen. De kenmerken van deze laser soorten is dat het weefsel dusdanig wordt verhit waardoor de angiofibroom verbrand wordt. Omdat de laser selectief te werk gaat wordt het omliggende weefsel niet beschadigd. De laserbehandeling van een angiofibroom met lasertherapie kun je als licht gevoelig ervaren. De laser voelt aan als kleine speldenprikjes op de huid. Na de behandeling kan er een klein korstje ontstaan.
Na de laserbehandeling van de angiofibroom kan de huid wat rood zijn van de warmte, je krijgt daarom een koelpack van de huidtherapeut. De roodheid trekt vaak na enkele uren weer weg. Tijdens het behandeltraject van angiofibromen dient er altijd goed rekening gehouden te worden met UV-bescherming. De huid mag tot een maand na de behandeling niet zonder bescherming worden blootgesteld aan de zon of zonnebank. Wij adviseren om tot 4 dagen na de behandeling niet naar de sauna te gaan.
Om de huidaandoening angioifibromen goed te verminderen zijn er gemiddeld 2 tot 3 laserbehandelingen nodig. Het kan ook zijn dat de angiofibroom al na 1 tot 2 laserbehandelingen weer mooi weg trekt. Tijdens het intakegesprek stellen onze huidtherapeuten een persoonlijk behandelplan met je op. Daarin krijg je advies over het aantal behandelingen, nazorg en kosten. Het te verwachten resultaat wordt uitgebreid besproken tijdens het intakegesprek. De huidtherapeut zal een realistisch beeld geven. Over het algemeen verminderen laserbehandelingen de vaatjes in de angiofibroom en de verhevenheid van het plekje. Helaas kunnen wij niet garanderen dat de angiofibroom nooit meer terugkomt. Wij adviseren in sommige gevallen 1-2 keer per jaar een onderhoudsbehandeling te doen.
Angiofibromen in het gezicht kunnen (gedeeltelijk) vergoed worden vanuit de aanvullende zorgverzekering.Vaak vergoeden zorgverzekeraars camouflagetherapie. Hoewel lasertherapie geen camouflagetherapie is, accepteert de zorgverzekering ook vaak een omschrijving van “camouflagetherapie middels lasertherapie in het gelaat”. Houd onze kortingsacties in de gaten en kijk voor meer informatie over vergoedingen op onze informatiepagina over zorgverzekeringen. Houd onze kortingsacties in de gaten en kijk voor meer informatie over vergoedingen op onze informatiepagina over zorgverzekeringen.
Tarieven angiofibroom behandeling
*Onderstaande prijzen zijn indicatieprijzen. De exacte prijs wordt tijdens het intakegesprek bepaald en is afhankelijk van de ernst en grootte.