Waarom een angiofibroom laserbehandeling?

Wilt u een angiofibroom laten verminderen? U kunt ervoor kiezen om deze huidaandoening met lasertherapie te laten behandelen in plaats van weg te laten snijden bij een dermatoloog. De laser wordt dan ingezet voor zowel de vaatjes in het angiofibroom als het bindweefsel (verheven plek). Het voordeel van laseren is dat u er geen littekens aan overhoudt. Bovendien is het een snelle, relatief pijnloze behandeling.

Gratis intake

Onze huidtherapeuten werken voor behandeling van een angiofibroom met de KTP/Iridex laser of de Yellow laser.
De kenmerken van deze laser soorten is dat het weefsel dusdanig wordt verhit waardoor de angiofibroom verbrand wordt. Omdat de laser selectief te werk gaat wordt het omliggende weefsel niet beschadigd.

Voor deze behandeling geldt dat u rekening moet houden met 2 tot 3 behandelingen. U mag er dan vanuit gaan dat de angiofibroom dan verdwenen of voor 80% verminderd is. Helaas kan er niet gegarandeerd worden dat de angiofibroom nooit meer zal terugkeren. Wel zal deze huidaandoening altijd in mindere mate terugkeren dan voorheen. 

Bijwerkingen angiofibroom laserbehandeling

De behandeling van een angiofibroom met lasertherapie kunt u als licht gevoelig ervaren. De laser voelt aan als kleine speldenprikjes op de huid. Na de behandeling kan er een klein korstje ontstaan.
 

Nazorg angiofibroom laserbehandeling

Het is belangrijk om het korstje te laten zitten totdat het er vanzelf afvalt. Door er aan te krabben, bestaat de kans dat er een litteken ontstaat. Tijdens het angiofibroom behandeltraject dient er altijd goed rekening gehouden te worden met goede bescherming tegen de zon. De huid mag tot een maand na de laserbehandeling niet zonder bescherming worden blootgesteld aan de zon of zonnebank. Wij adviseren Actinica Lotion aan al onze patiënten. Dit is een zonbescherming met speciale filters die perfect geschikt is voor- en na de laserbehandelingen.

Kosten angiofibroom laserbehandeling

Om de angiofibroom goed te behandelen zijn er naar schatting 2 tot 3 laserbehandelingen nodig. Tijdens het intakegesprek stellen onze huidtherapeuten een persoonlijk behandelplan met u op. Daarin krijgt u alle advies over het aantal behandelingen, nazorg en kosten. Bekijk hier alvast een indicatie van onze behandelkosten. Overigens worden de gedeeltelijke of volledige behandelkosten door de meeste zorgverzekeraars vergoed bij een aanvullende zorgverzekering

Wilt u naar aanleiding van bovenstaande informatie een afspraak maken voor een intakegesprek? Neem dan contact met ons op. Als u vragen heeft over angiofibroom of de behandeling kunt u deze ook stellen via ons WhatsApp nummer: 06 20799825.

 

Wilt u ook een gezonde huid?

We bespreken graag in een vrijblijvend intakegesprek de behandelmogelijkheden met u!

Neem contact op

 
MediSkinCare