Waarom acné littekens laserbehandeling?

Wilt u acné littekens laten verminderen? Deze huidaandoening is door middel van lasertherapie te goed te behandelen. Onze huidtherapeuten werken met de Fractional laser, de ResurFX laser , 2940 laser en CO2 laser voor de behandeling van acné littekens. Het kenmerk van deze lasertypes is dat deze laser micro kolommen van warmte in de diepere huidlagen maakt, waardoor elastine en collageen word gestimuleerd. Het weefsel rondom de zones blijft hierbij intact, waardoor een snelle cel vernieuwing plaats vindt. 

Gratis intake


Het aantal laserbehandelingen hangt af van de ernst van de acné littekens. Gemiddeld adviseren wij 4 tot 6 behandelingen. De behandelingen zorgen ervoor dat acné littekens verminderd of zelfs verwijderd worden en de structuur van de huid egaler wordt.

Lasertherapie wordt ook ingezet voor het verminderen of verwijderen van de volgende soorten littekens:

Atrofische littekens
Brandwond littekens
Keloïd littekens


Bijwerkingen acné littekens laserbehandeling

De laserbehandeling van acné littekens kunt u als gevoelig ervaren. De laser voelt aan als kleine speldenprikjes op de huid. Na de behandeling kan de huid rood worden en kan er oedeemvorming ontstaan. Daarnaast kunnen er na de behandeling kleine korstjes ontstaan.

Nazorg acné littekens laserbehandeling

Door na de acné littekens laserbehandeling goed te koelen door middel van koud water of ijsblokjes kunnen de reacties op de huid sneller wegtrekken. Het is belangrijk om de korstjes te laten zitten totdat deze er vanzelf afvallen. Door te proberen om de korstjes met krabben te verwijderen, bestaat het risico dat er nieuwe littekens ontstaan.

Tijdens het behandeltraject dient er altijd goed rekening gehouden te worden met UV-bescherming. De huid mag tot een maand na de behandeling niet zonder bescherming worden blootgesteld aan de zon of zonnebank. Anders kan er pigmentvorming bestaan op het behandelde gebied.

 

Kosten acné littekens laserbehandeling

Om de acné littekens te verminderen zijn er meerdere laserbehandelingen nodig. Tijdens het intakegesprek stellen onze huidtherapeuten een persoonlijk behandelplan met u op. Daarin krijgt u alle advies over het aantal behandelingen, nazorg en kosten. Overigens worden de gedeeltelijke of volledige behandelkosten door de meeste zorgverzekeraars vergoed bij een aanvullende zorgverzekering.


Wilt u naar aanleiding van bovenstaande informatie een afspraak maken voor een intakegesprek? Neem dan contact met ons op. Als u vragen heeft over acné littekens of de behandeling kunt u deze ook stellen via ons WhatsApp nummer: 06 20799825.

Wilt u ook een gezonde huid?

We bespreken graag in een vrijblijvend intakegesprek de behandelmogelijkheden met u!

Neem contact op

 
MediSkinCare