Acne behandeling

De behandeling van acne is erop gericht om verergering en daardoor lelijke littekenvorming te voorkomen. Iedere huid met acne is anders, daarom wordt er per huid een individueel behandelplan opgesteld. Met andere woorden: de behandeling voor acne wordt op maat gemaakt. In principe is dit mogelijk voor elke soort acne en vorm van acne littekens door het combineren van de onderstaande behandelmethoden.

* Klik hier voor meer informatie over de huidaandoening acne


1. Manuele reiniging van de huid

Het grondig reinigen en voorbereiden van de huid.

  • Handmatig verwijderen van mee-eters en puistjes door middel van aanprikken en leegmaken.
  • De huid desinfecteren met alcohol.
     

2. Dieptereiniging van de huid door middel van chemische peeling
Voor deze behandeling wordt gebruik gemaakt van een peeling in hogere percentages dan u thuis gebruikt. Denk hierbij aan percentages van 50-70%. Vaak is deze peeling op basis van onder andere salisylzuur (BHA), glycolzuur (AHA) en trichloorazijnzuur(TCA). Het doel van deze methode is het verwijderen van dode en losse huidcellen waardoor verstopping van de poriën wordt tegengegaan. Door deze peeling regelmatig op de huid uit te voeren, zullen poriën minder snel blokkeren. Ook kan talg op deze manier normaal uit de talgklier vloeien en zullen mee-eters en puistjes minder snel ontstaan. Daarnaast wordt door een chemisch en/of mechanische peeling celvernieuwing (collageenvorming) gestimuleerd, wat een positief effect heeft op acne littekens. 

3. Licht- en lasertherapie
Verschillende vormen van lasertherapie kunnen ervoor zorgen dat de talgklierfunctie normaliseert en de doorbloeding gestimuleerd wordt. Dit gaat de vorming van acne tegen en bevordert het genezingsproces. Hiervoor kan gebruik worden gemaakt van de ND:yag 1064 laser, KTP laser of de Yellow laser. Acne littekens kunnen ook effectief aangepakt worden met behulp van lasertherapie. De meest gebruikte methoden hiervoor zijn de CO2, ErbiumYag of een gefractioneerde “non-ablatieve" laser als de ResurFX of Palomar.

4. Hulp bij zelfmanagement
De huidtherapeuten van Medi Skin Care bieden professionele hulp bij het afstemmen van uw persoonlijke huidverzorging. Wij helpen bij productgebruik welke extra ondersteuning biedt in de strijd tegen acne. Ook kunnen wij adviseren hoe u acne, roodhuiden of acne littekens het beste kunt camoufleren.

Wilt u ook een gezonde huid?

We bespreken graag in een vrijblijvend intakegesprek de behandelmogelijkheden met u!

Neem contact op

 
MediSkinCare