Waarom onze acné behandeling?

Wilt u acné laten verminderen? Onze huidtherapeuten bieden verschillende soorten behandelingen, welke erop gericht zijn om verergering van acné en het ontstaan van littekens te voorkomen.

Gratis intake

Omdat iedere huid en acné aandoening anders is, wordt er door onze huidtherapeuten altijd een individueel behandelplan opgesteld.

Hierbij zal het behandelplan altijd bestaan uit een combinatie van de onderstaande behandelmethoden:

1. Manuele dieptereiniging van de acné huid
Het grondig reinigen en voorbereiden van de huid, bestaande uit:
• Handmatig verwijderen van mee-eters en puistjes door middel van aanprikken en leegmaken.
• De huid desinfecteren met alcohol.

2. Dieptereiniging van de acné huid door middel van medische peeling
Het doel van een medische peeling is het verwijderen van dode en losse huidcellen waardoor verstopping van de poriën wordt tegengegaan. Het gevolg hiervan is dat de talgproductie vermindert en er een vernieuwde, verbeterde huid ontstaat. Door deze peeling regelmatig op de huid uit te voeren, zullen poriën minder snel blokkeren. Ook kan talg op deze manier normaal uit de talgklier vloeien en zullen mee-eters en puistjes minder snel ontstaan. Daarnaast wordt door een medische peeling cel vernieuwing (collageenvorming) gestimuleerd, wat een positief effect heeft op acné littekens. De medische peeling gaat altijd in combinatie met een dieptereiniging van de huid. Er bestaan verschillende soorten medische peelings, welke door de huidtherapeut worden afgestemd op de ernst van de acné en het huidtype. Hoe sterker de peeling, hoe dieper en intensiever de werking op de huid is.

3. Lasertherapie
Verschillende vormen van lasertherapie kunnen ervoor zorgen dat de talgklierfunctie zal normaliseren en de doorbloeding gestimuleerd wordt. Dit gaat de vorming van acné tegen en bevordert het genezingsproces. Hiervoor maken onze huidtherapeuten gebruik van de volgende lasertypes: 1064 laser, KTP laser of de Yellow laser.

4. Hulp bij zelfmanagement
Onze huidtherapeuten bieden professionele hulp bij uw persoonlijke huidverzorging. Wij helpen u bij het gebruik van behandelproducten welke extra ondersteuning kunnen bieden in de strijd tegen acné. Ook kunnen wij adviseren hoe u acné, een rode huid of acné littekens het beste kunt camoufleren.

Het aantal acné behandelingen hangt af van de ernst van de acné. Bij een combinatie van een dieptereiniging en peeling adviseren onze huidtherapeuten om aanvankelijk 4 tot 6 behandelingen te laten uitvoeren, met een interval van 2 weken na iedere behandeling. Vervolgens worden de behandelingen geleidelijk afgebouwd tot het gewenste resultaat bereikt is.


Ook het aantal laserbehandelingen hangt vooral af van de ernst van de acné. Gemiddeld adviseren wij 4 tot 6 laserbehandelingen. Deze behandelingen zorgen ervoor dat acné verminderd wordt en de structuur van de huid egaler wordt.


Bijwerkingen acné behandeling

De peeling wordt ervaren als een licht tot sterk aanwezig prikkelend gevoel.

De laserbehandeling wordt als gevoelig tot pijnlijk ervaren, voornamelijk op de bovenlip, het voorhoofd en de slapen. De pijnsensatie trekt ook weer direct weg. Na de behandeling kan de huid nog wel wat warm aanvoelen.


Nazorg acné behandeling

Door middel van koeling kan de prikkelsensatie van de medische peeling wat verminderd worden.


Kosten acné behandeling

Om de huidaandoening acné goed te verminderen zijn er meerdere behandelingen nodig. Tijdens het intakegesprek stellen onze huidtherapeuten een persoonlijk behandelplan met u op. Daarin krijgt u alle advies over het aantal behandelingen, nazorg en kosten. Overigens worden de gedeeltelijke of volledige behandelkosten door de meeste zorgverzekeraars vergoed bij een aanvullende zorgverzekering.

Wilt u naar aanleiding van bovenstaande informatie een afspraak maken voor een intakegesprek? Neem dan contact met ons op. Als u vragen heeft over acné of de behandeling kunt u deze ook stellen via ons WhatsApp nummer: 06 20799825.

Wilt u ook een gezonde huid?

We bespreken graag in een vrijblijvend intakegesprek de behandelmogelijkheden met u!

Neem contact op

 
MediSkinCare